Identificatieproject Vietnam Oorlog gaat Bonaparte DNA matching software gebruiken

Nijmegen, 12 februari 2016 -- SMART Research BV heeft een contract getekend voor de levering van het Bonaparte DNA matching systeem en gerelateerde onderhoudsdiensten aan de overheid van Vietnam. De aankoop is onderdeel van een 10-jarig project met als doel om minimaal 80,000 van de 650,000 onbekende slachtoffers van de Vietnam oorlog te identificeren.

Het project genaamd "Project 150" en gestart door de Vietnamese Minister President Nguyen Tan Dung, is het grootste DNA identificatieproject ooit. Drie laboratoria zullen worden voorzien van de modernste forensische technologie van leveranciers als Qiagen en Eppendorf, terwijl in consultancy en training door Bioglobe en The International Commission on Missing Persons (ICMP) in Bosnie wordt voorzien. Met het tekenen van dit contract maakt nu ook SMART Research BV deel uit van het projectteam.

Bonaparte's geavanceerde algoritmes voor indirecte zoekacties zullen de Vietnamese overheidslaboratoria voorzien van de krachtige verwantschapsonderzoeksmogelijkeden die noodzakelijk zijn voor dit ambitieuze project. Het Bonaparte systeem maakt het namelijk mogelijk slachtoffers te identificeren op basis van DNA van familieleden en informatie over de familiestamboom.

Het Bonaparte systeem is al vaker gebruikt; bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) speelde het een belangrijke rol in onder meer de indentificatie van de slachtoffers van zowel de vliegtuigcrash in Tripoli in 2010 als de ramp met Malaysia Airlines vlucht MH17 in de Oekraine in 2014.

In 2007 gaf het Nederlands Forensisch Insituut opdracht tot de ontwikkeling van Bonaparte. Sinsdien is het systeem verder ontwikkeld en verbeterd door SNN en dochterondernemening SMART Research BV, in nauwe samenwerking met het NFI.


SMART Research BV is het commerciele spin-off bedrijf van SNN, de Stichting Neurale Netwerken aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. SMART Research ontwikkeld, onderhoudt en verleent ondersteuning voor Bonaparte. SMART Research is gespecialiseerd in het toepassen van geavanceerde machine learning en kunstmatige intelligentie technieken om praktijkproblemen op te lossen. Deze technieken vormen ook de basis van het Bonaparte systeem.


http://www.bonaparte-dvi.com

SMART Research BV

plaats:
Nijmegen
website:
http://www.bonaparte-dvi.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234