Exacte replica Kitt (Knight Rider) onder de hamer

Deze week wordt bij online veilinghuis Catawiki een opvallend gedetailleerde replica van misschien wel de beroemdste auto ter wereld geveild. Het gaat om een kopie van KITT, de auto van Michael Knight uit de populaire tv-serie 'Knight Rider'. De auto is extra bijzonder omdat het gaat om een exacte replica. ''Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn precies gelijk aan de auto uit de serie. Daarnaast is deze auto, net als de echte Kitt, ook nog in staat om een volledige interactie met zijn bestuurder aan te gaan. Dit stelt de auto in staat vragen te beantwoorden en een aantal fysieke opdrachten uit te voeren, zoals het openen en sluiten van de ramen en de motor aan en uit te zetten'', aldus veilingmeester Sander Houdel, auto expert bij Catawiki. De verwachting is dat deze bijzondere replica ongeveer 40.000 euro kan opbrengen.

Knight Rider
Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de laatste aflevering van de populaire Amerikaanse tv-serie Knight Rider werd uitgezonden. De serie draaide om Michael Knight (David Hasselhoff) die met zijn technisch zeer geavanceerde 'denkende' auto KITT allerlei avonturen meemaakte. In de serie hebben KITT en Michael vaak conflicten, vooral omdat KITT de muziek waar Michael naar luistert vreselijk vindt.

Veel belangstelling
De veiling trekt volgens veilingmeester Houdel al veel belangstelling. ''Er wordt door mensen vanuit de hele wereld druk meegeboden op deze Pontiac Firebird 2.8 V6 uit 1984. Er zijn verschillende replica's van KITT gemaakt, maar niet eerder zag ik er één die zo precies is nagemaakt en ook nog eens in staat is om interactie met zijn bestuurder aan te gaan'', aldus de veilingmeester van Catawiki.

De veiling deze KITT replica eindigt maandagavond 15 februari en is te bekijken via www.catawiki.nl/kitt

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234