Unieke tekeningen Suske en Wiske onder de hamer

Verwachte opbrengst 75.000 euro

Deze week kunnen Suske en Wiske liefhebbers hun hart ophalen tijdens een unieke veiling. Bij online veilinghuis Catawiki wordt namelijk een groot deel van de originele pagina's uit het beroemde Suske en Wiske album 'De raap van Rubens' (1977) geveild. De tekeningen zijn gemaakt door Paul Geerts, de tekenaar die het stokje in 1972 overnam van Willy Vandersteen. Volgens kenners is 'De raap van Rubens' één van de beste Suske en Wiske verhalen ooit gemaakt. In totaal worden 69 originele pagina's uit dit album geveild. Het gebeurt zelden dat er zoveel pagina's uit 1 album tegelijk worden geveild. Naast de pagina's uit het album komen er tijdens de veiling ook nog originele tekeningen van Willy Vandersteen onder de hamer. De totale opbrengst van de veiling wordt geschat op 75.000 euro.

Het verhaal
Volgens veilingmeester Jacques Pels van Catawiki is 'De Raap van Rubens' een opmerkelijk verhaal in de Suske en Wiske reeks. ''Het album verscheen precies vierhonderd jaar na de geboortedag van de Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens (1577-1640). Het verhaal speelt zich af in het Antwerpen waar Rubens gedurende zijn leven werkzaam was. Het album heeft maar liefst 80 pagina's en is daarmee het dikste Suske en Wiske album", aldus Pels. Topstuk van de veiling is pagina 26, waar Rubens bezig is aan zijn schilderij 'De aanbidding der wijzen'' en Lambik door de straten van oud Antwerpen wandelt. Inmiddels is er al 1.400 euro voor deze pagina geboden.

Veel belangstelling
De veiling trekt volgens veilingmeester Pels al veel belangstelling. ''Er wordt druk op de tekeningen geboden door zowel verzamelaars uit Nederland als Vlaanderen''. De markt voor originele tekeningen neemt volgens Pels de laatste jaren dan ook enorm toe en steeds meer verzamelaars gaan in originele striptekeningen investeren. ''De prijzen van originele tekeningen van met name Suske en Wiske en ook Kuifje zijn de laatste 10 jaar soms in waarde verviervoudigd'', aldus de veilingmeester.

De veiling duurt nog tot en met zondag 14 februari en is te bekijken via:
www.catawiki.nl/raap-van-rubens

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234