Stomerij van Kan 1e stomerij in Nederland met Predicaat Hofleverancier

Stomerij van Kan bestaat dit jaar 100 jaar. Ter ere van dit jubileum wordt woensdag 17 februari 2016 het Predicaat Hofleverancier uitgereikt door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Smit en de Burgemeester van Leidschendam, de heer Van der Sluijs.

Ron en Clazien van Kan zijn zeer trots op deze mijlpaal: "wij mogen ons de eerste stomerij van Nederland noemen die het Predicaat Hofleverancier mag voeren. Ook zijn wij de enige Hofleverancier die gevestigd is in de gemeente Leidschendam-Voorburg".

Om in aanmerking te komen voor het predicaat Hofleverancier moet een onderneming een zeer belangrijke plaats innemen binnen de regio. Het bedrijf moet zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit, continuïteit en garant staan voor dienstverlening op hoog niveau. De titel wordt toegekend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander aan kleine en middelgrote bedrijven voor 25 jaar.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1916 startte Kees van Kan een "Wasscherij" aan de Oostvlietweg in Leidschendam (in die tijd nog Stompwijk). Er was tijdens deze oorlog een enorme schaarste aan gas en kolen en dat gaf op wasdag een probleem. De wasserijen hadden hier minder last van. Zij kregen voorrang omdat zij de hygiëne (volksgezondheid) in het land op peil moesten houden. Hierdoor groeide hun klantenbestand gestaag.

Al snel viel het milieuvriendelijke en duurzame bedrijf in de prijzen: in 1994 werd het bedrijf winnaar van de Milieuprijs 1994 van de gemeente Leidschendam. In 2014 werd Stomerij van Kan uitgeroepen tot Beste Stomerij van Zuid-Holland en vervolgens werd het bedrijf in dat jaar genomineerd voor The Award of Excellence for Best Practices Textile Cleaning 2014 in Milaan, en eindigde op de 4e plaats van Europa. Tenslotte mochten Ron en Clazien van Kan in 2015 de beker in ontvangst nemen: zij behaalden de 1e PRIJS van de Netex Marketing Jaarprijs 2015, Stomerij van Kan werd uitgeroepen tot beste stomerij van Nederland zie voor verdere informatie www.stomerijvankan.nl

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Stomerij van Kan
R.G.M. van Kan of C.J.M. van Kan-Beukers
Prins Frederiklaan 167
2263 HA Leidschendam
Tel. 070-3276770
www.stomerijvankan.nl
info@stomerijvankan.nl

Stomerij van Kan

plaats:
Leidschendam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234