Grote behoefte aan zelfstandigheid onder werkenden

Onder werknemers die nu in loondienst werken, is opvallend veel behoefte aan zelfstandigheid. Liefst 91 procent schrijft zich graag in als ZZP'er als zij daarmee hun droombaan kunnen verwezenlijken. Dat blijkt uit het onderzoek 'Ben jij een geboren ZZP'er?' dat EENMedia in opdracht van Timeflex heeft uitgevoerd onder bijna duizend werkenden van 16 tot 30 jaar.

Flexibiliteit en plezier en uitdaging in het werk. Dat blijken de voornaamste beweegredenen om als ZZP'er aan de slag te gaan. Op de vraag waarom mensen als eigen baas aan de slag willen, werden de volgende antwoorden het meest genoemd: 73 procent bepaalt graag zelf met welk bedrijf en welke collega-specialisten hij of zij samenwerkt. Zij verdienen graag hun geld met werk dat het allerleukste is, waardoor het niet voelt als werk. 46 Procent geeft aan geen 9-tot-5-baan te wensen. En 30 procent van de ondervraagden geeft aan zelf het salaris en de opdrachten te willen bepalen. Slechts 10 procent hecht waarde aan elke maand een goed salaris, ongeacht of het werk wel of niet leuk is.

Drempels wegnemen
EENMedia voerde het onderzoek uit in opdracht van Timeflex, specialist in flexibele arbeidszekerheid. Timeflex-directeur Maarten van Panhuis: "Dit onderzoek sluit aan bij andere recente onderzoeken die allemaal aantonen dat steeds meer mensen graag aan de slag gaan als zelfstandige. De overheid zou daarom niet langer moeten vechten tegen flexibiliteit en zelfstandigheid op de arbeidsmarkt, want de behoefte is kennelijk groot. In plaats daarvan zou zij drempels moeten wegnemen die mensen weerhouden om hun dromen na te jagen. Denk onder meer aan goede hypotheekregelingen en aan goede, niet-verplichte oplossingen voor pensioen en zekerheid bij ziekte. Mensen zijn niet bezig met salaris of vastigheid, ze willen die droombaan."

Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties
Timeflex lanceerde onlangs Private Timeflex, een payroll-oplossing waarbij de ZZP'er zelfstandig blijft en waarbij Timeflex de fiscaal en juridisch werkgever wordt. Deze oplossing is bedoeld voor ZZP'er die met ingang van 1 mei a.s. - als de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties de VAR vervangt - niet langer voor de wet worden beschouwd als ondernemer. Zij combineren via Private Timeflex de vrijheid van een zelfstandige met de zekerheid van een werknemer.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met dhr. Maarten van Panhuis, directeur van Timeflex. Telefoon: 020 - 240 55 33, e-mail: mpanhuis@timeflex.nl

Timeflex

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234