Nieuwbouw NLR in maart van start

Nieuwbouw NLR in maart van start

MARKNESSE - De nieuwbouw van NLR - Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Marknesse gaat in maart 2016 van start.

Het contract voor de realisatie van de nieuwbouw in Marknesse is donderdag 4 februari getekend. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. uit Sneek heeft hiervoor de Europese aanbestedingsprocedure gewonnen.

Na oplevering van de nieuwbouw in Flevoland zullen NLR-medewerkers over een werkomgeving beschikken die voldoet aan alle huidige eisen ten aanzien van energiehuishouding en duurzaamheid zoals warmte-koude opslag en een gevel van composiet. Deze moderne en duurzame uitstraling past bij het hightech en toepassingsgerichte onderzoekswerk van de ruim 300 medewerkers van NLR in Marknesse.

In de nieuwe NLR-gebouwen worden fysieke en visuele verbindingen gelegd tussen de diverse afdelingen. Nieuwe manieren van werken zijn hierdoor mogelijk waardoor NLR nog beter kan voldoen aan de vraag van het bedrijfsleven, de overheid en het MKB.

18.000 vierkante meter
De nieuwbouw zal ongeveer 18.000 vierkante meter beslaan en bestaat uit een centraal gebouw met onder meer een auditorium en restaurant en drie kantoorgebouwen. Een corridor, ook wel centrale as genoemd, verbindt deze gebouwen met elkaar én met de zeven onderzoekshallen op het terrein. De gebouwen krijgen een karakteristiek 'getoogd' dak, net als de panden van het NLR in Amsterdam. De oplevering zal nog in 2017 plaatsvinden.

Over NLR:
NLR is het Nederlands lucht- en ruimtevaartcentrum, een toonaangevend, mondiaal opererend onderzoekscentrum voor de lucht- en ruimtevaart. Met zijn multidisciplinaire expertise en ongeëvenaarde onderzoeksfaciliteiten, levert NLR innovatieve, integrale oplossingen voor complexe uitdagingen in de aerospace sector. Opgericht in 1919 en met circa 700 betrokken medewerkers, realiseerde NLR in 2015 een omzet van 73 miljoen euro. Voor meer informatie, ga naar www.nlr.nl

Ingrid Leeuwangh
ingrid.leeuwangh@nlr.nl
06-13289669

Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)

plaats:
Marknesse
website:
http://www.nlr.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234