Wim van den Berg, oprichter SVR overleden

WIM VAN DEN BERG, OPRICHTER SVR OVERLEDEN
Meerkerk, 8 februari 2016. De Stichting Vrije Recreatie (Kamperen bij de Boer) is haar motor verloren.
Na een kortstondige verergering van zijn ziekte, is vandaag overleden:
W.T. VAN DEN BERG, OPRICHTER EN VELE JAREN VOORZITTER VAN DE SVR.
Als jonge boer en jongste lid van de Provinciale Staten stelde hij zijn boerenerf en boomgaard in 1970 open als camping voor "stadse bleekneusjes" en legde zo de kiem voor de Stichting Vrije Recreatie.

In de daaropvolgende 45 jaar zette hij zich met hart en ziel in voor het verwezenlijken van het doel van de SVR "het bevorderen van de vrijheid en gezonde concurrentie in de recreatieve sector in het algemeen belang."
Hij vond ondermeer, dat de burger de boer op moest gaan, voor meer rust, ruimte en betaalbare prijzen en dat het tekort aan leefruimte in de steden op het platteland kon worden gecompenseerd. Dit door onder andere de boomgaarden te behouden in plaats van het rooien van de hoogstamfruitbomen, waartoe de overheid in die jaren de boeren opriep en hen zelfs premies verstrekte. Velen gaven gehoor aan de oproep van Van den Berg, zodat veel van deze boomgaarden zijn behouden en de recreant, in alle rust en één met de natuur, nog steeds kan genieten van het mooie platteland.
Onder zijn bezielende leiding is de SVR uitgegroeid tot een organisatie van 2000 campings in binnen- en buitenland en met ruim 125.000 donateursgezinnen een autoriteit in de recreatiewereld.

Recreërend Nederland heeft veel te danken aan deze markante persoonlijkheid en treurt om het verlies van een bijzonder, uniek en enthousiast mens.

Geheel naar zijn wens zullen de SVR-Vakantiebeurzen op 13 februari (Apeldoorn) en 20 februari (Gorinchem)
gewoon doorgang vinden.

Stichting Vrije Recreatie Tel. 0183-352741

Stichting Vrije Recreatie

plaats:
Meerkerk
website:
http://www.svr.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234