Nieuwe app ohello zorgt voor échte ontmoetingen


Met de nieuwe app ohello bieden de oprichters Brian de Hond (32) en Daniel Malkin (34) alle singles een snelle, ongedwongen ontmoeting. Waar datingapps bijna gemaakt lijken te zijn om alleen foto's te bekijken en te chatten, kan je met ohello daadwerkelijk drie kwartier nadat je de app opent in de kroeg zitten met een wildvreemde die toevallig bij jou in de buurt is.
Ook zo blij dat je niet aan dat Valentijnsdag-gedoe hoeft te doen? Ga gewoon op een 'hello', zonder verdere verplichtingen, gewoon een leuke avond tegemoet.
De lancering van ohello vindt plaats op donderdag 11 februari om 19:00 in één van de ohello-locaties: de Japanner op de Amsterdamse Albert Cuyp.


Ohello: de beste momenten beleef je offline
Je weet pas wat je voor iemand voelt of wat je van iemand denkt wanneer je deze persoon echt ontmoet.
Met ohello kan je snel en eenvoudig online browsen naar leuke singles bij jou in de buurt. Met één druk op de knop stuur je de persoon of personen van jouw keuze een verzoekje om op een hello te gaan en drie kwartier later doe je samen een drankje, ergens in een leuk tentje dat tussen jullie in ligt en door de app geselecteerd wordt. Je afspraak duurt drie kwartier, dan is je hello voorbij. Tenzij je het natuurlijk heel gezellig hebt: dan bepaal je zelf hoe laat je het maakt.
Bij ohello draait het allemaal om elkaar te 'ont-moeten'. Het is geen date, het is gewoon een hello. Geen hoge verwachtingen, niet de onnodige druk of beladenheid die een echte date vaak met zich meebrengt. Laat je checklist waar 'de ware' aan moet voldoen thuis liggen en laat je verrassen door de persoon die voor je zit.

Marktonderzoek
Oprichter Brian de Hond: "Met een vader als opiniepeiler zou je vast van mij verwachten dat we een uitgebreid, digitaal marktonderzoek hebben gedaan. Maar niets is minder waar. Daniel en ik zijn samen een weekend op De Dam gaan staan, met twee kartonnen dozen en een stapel van vijftig foto's van willekeurige mensen. Aan voorbijgangers hebben we gevraagd de foto's met mensen met wie ze op een date zouden willen, in de doos met daarop een hart te doen, en de andere foto's in de doos waarop we een kruis hadden gezet. Gemiddeld belandden acht foto's in de doos met het hart. Toen we ze vroegen met wie van de vijftig personen ze op een hello wilden gaan, was dat aantal ineens verdubbeld. Als er niet zoveel druk op ligt, geef je mensen blijkbaar veel sneller de kans om kennis met je te maken."

Idealen
Het ontstaan van ohello komt niet alleen voort uit de wens om een app te creëren die je snel aan een echte ontmoeting helpt. Oprichter Daniel Malkin: "Het zou zo mooi zijn als we met z'n allen wat vaker een welgemeend 'hello' zouden zeggen tegen elkaar. Alleen al het gebaar van een vriendelijke glimlach, een hallo, kan iemands dag mooier maker. Het voordeel van online datingapps is dat je eindeloos veel keuzes hebt; het nadeel is dat je alleen met elkaar kan chatten en vaak komt het helemaal niet tot een echte date. En als je dan toch een date hebt, is het vaak zo beladen. Met ohello willen we het beste van de online datingwereld, namelijk veel keuze, combineren met het beste van offline dating: écht contact. We hopen er ons steentje aan bij te dragen dat we allemaal wat minder angstig worden voor vreemde mensen en dat iedereen bovendien zichzelf durft te zijn."

Over de oprichters
Amsterdammers Brian de Hond en Daniel Malkin kennen elkaar al sinds ze twaalf jaar zijn. Met ohello vieren ze hun twintig jaar durende vriendschap. Tot een half jaar geleden was Brian nog verantwoordelijk voor de marketing bij een grote bloemenexporteur en was Daniel fulltime vertaler. Inmiddels houden ze kantoor aan de Amsterdamse De Ruijterkade en werken ze met tien personen aan ohello.


Meer informatie over ohello vind je op www.ohelloapp.comFacebook en Instagram.
De gratis app is gemaakt voor iPhone en Android.

ohello

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.ohelloapp.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234