G4S Cash Solutions naar Pensioenfonds Particuliere Beveiliging

G4S heeft besloten het personeel van bedrijfsonderdeel G4S Cash Solutions vanaf 1 januari 2016 pensioen te laten opbouwen bij Stichting Pensioenfonds Particuliere Beveiliging.

Werkgever G4S wilde zich oriënteren op een alternatieve pensioenregeling voor de medewerkers van G4S Cash Solutions, vanwege stijgende lasten van de huidige verzekerde pensioenregeling. Voor het bedrijfsonderdeel G4S Cash Solutions bestond een vrijstelling van het bedrijfstakpensioenfonds Particuliere Beveiliging. Na verkenning van alternatieven en overleg met het bedrijfstakpensioenfonds kiest G4S ervoor om wel toe te treden tot het pensioenfonds. De werknemers van G4S Cash Solutions gaan per 1 januari 2016 deelnemen aan de basisregeling van het bedrijfstakpensioenfonds. Aanvullende dekkingen blijven in een verzekerde regeling achter bij de huidige verzekeraar. G4S voerde hierover intensief overleg met de Ondernemingsraad die een positief oordeel heeft uitgesproken.

Beveiliging staat open voor toetreding
Pensioenfonds Particuliere Beveiliging verzorgt al de pensioenregeling voor het overige CAO-personeel binnen G4S. Het fonds staat open voor toetreding van andere werkgevers en pensioenfondsen in en rond de sector. Voor toetredende fondsen met een eigen regeling is het fonds flexibel, met name op het gebied van de hoogte van de franchise. Al eerder kon het fonds de pensioenopbouw en aanspraken van het ondernemingspensioenfonds voor het kantoorpersoneel van G4S integreren. Dit ondernemingspensioenfonds is vervolgens geliquideerd.

Frank Klomp, HR Directeur G4S: "Met de veranderingen die hebben plaatsgevonden in regelgeving werd het voor ons noodzakelijk om kritisch te kijken naar de pensioenregeling van G4S Cash Solutions. Wij zijn blij dat we zijn uitgekomen bij het Pensioenfonds Particuliere Beveiliging en hebben er alle vertrouwen in dat zij de aansluiting van onze medewerkers bij het fonds prima kunnen verzorgen." Over eventuele overdracht van bestaande aanspraken is nader overleg gaande.

Over G4S:
G4S maakt ieders woon-, werk- en leefomgeving veiliger als marktleider in veiligheids- en beveiligingsoplossingen. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen en is wereldmarktleider met ruim 611.000 medewerkers in meer dan 100 landen, waarvan ruim 7.000 in Nederland. Het bedrijfsonderdeel Cash Solutions telt ruim 1.000 medewerkers.

Over Pensioenfonds Particuliere Beveiliging
Deelnemers: 21.303 actieven en arbeidsongeschikten
32.329 slapers en 2.375 gepensioneerden
Aangesloten werkgevers: 321
Belegd vermogen: Euro 1.189.595

Regeling: middelloon, 1,875% vanaf 1 januari 2015 pensioenleeftijd 67.

Geplaatst in:

Vanaf de tussenkop 'G4S:' in een kader plaatsen oid. Deze alinea's geven achtergrondinfo behorende bij het bericht.

Stichting Pensioenfonds Particuliere Beveiliging

plaats:
De Meern

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234