Onrust, ruimtegebrek en mentaliteit jaagt Nederlander naar buitenland

Onrust, ruimtegebrek en mentaliteit jaagt Nederlander naar buitenland.
- Onderzoek van EmigratieBeurs geeft redenen van vertrek bij toekomstige emigranten - .

Van toekomstige emigranten zoekt 24% meer rust, ruimte en een natuurlijke omgeving voor de opvoeding van hun kinderen, 23% is de slechte mentaliteit in Nederland zat, 16% vertrekt door een andere baan en ook 16% om te genieten van het pensioen. De migrantencrisis blijkt voor 13% een reden om Nederland te verlaten. Criminaliteit en filedruk spelen een kleinere rol met 5% en 3%.
Onderzoek onder 11.000 bezoekers van de komende EmigratieBeurs toont dit aan. De beurs vindt 13 en 14 Februari in Expo Houten (Utrecht) plaats en vroeg de bestellers van tickets om de reden van vertrek.

Van de totale bevolking denkt 2 tot 3% serieus na over emigreren naar het buitenland. Inmiddels emigreren circa 148.000 mensen per jaar uit Nederland, dat is 405 per dag. Dat is 41% meer dan 10 jaar geleden. (Bron: CBS, 2015). Over het algemeen zijn emigranten positief en avontuurlijk ingesteld en op zoek naar een betere kwaliteit van leven. Echter ook negatieve externe factoren spelen een rol bij de beslissing om Nederland te verlaten.

1 Miljoen buitenlandse vacatures van timmerman tot medische specialist.

Met meer dan 1 miljoen vacatures in het buitenland, ruim 11.000 bezoekers en 160 exposanten, is de EmigratieBeurs hét trefpunt voor iedereen die naar het buitenland wil vertrekken, permanent of tijdelijk. Gezocht worden: vaklieden uit bouw en transport, ingenieurs, medische specialisten, verzorgend personeel, IT'ers, ondernemers en veel meer.
Healthcare Jobs Abroad wordt tijdens de EmigratieBeurs in samenwerking met UWV/EURES georganiseerd. Ruim 30 internationale ziekenhuizen, zorginstellingen en wervingsbureau's zijn op zoek naar medische specialisten en verpleegkundigen - permanent of tijdelijk. Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn afkomstig uit: Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Finland, Engeland, Ierland, Caribisch gebied en zelfs Abu Dhabi.

Europa 's grootste EmigratieBeurs - Frankrijk Gastland

De EmigratieBeurs biedt al 20 jaar het actueel aanbod aan direct beschikbare banen uit meer dan 100 landen. Deskundigen uit de verschillende landen en bedrijven adviseren vrijblijvend in 160 stands en 80 presentaties en workshops. Alleen al de stand van UWV/EURES biedt een database met 1 miljoen vacatures over heel Europa. Dit jaar is Frankrijk gastland op de EmigratieBeurs, de gedroomde bestemming van vele emigranten.
De EmigratieBeurs is Europa 's grootste evenement op het gebied van wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland.

Geplaatst in:

U bent van harte welkom bij (de opening van) de 20e editie van de EmigratieBeurs. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie over de EmigratieBeurs kunt u contact opnemen met directeur Tom Bey via tom@emigratiebeurs.nl of 06 43 88 78 46. Website: www.emigratiebeurs.nl

EmigratieBeurs

plaats:
Den Haag
website:
http://www.emigratiebeurs.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234