AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc. komt met ProForm Select(TM) integrale dienstverlening voor vastestofchemie en de ontwikkeling van formuleringstechnologie

WILMINGTON, Noord-Carolina, 5 februari, 2016 /PRNewswire/ -- AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc. (AAI/CML), een vooraanstaand leverancier van maatwerk productie- en ontwikkelingsdiensten voor de farmaceutische en biotechnologische industrie, kondigde vandaag diens integrale dienstverlening voor vastestofchemie en de ontwikkeling van formuleringstechnologie aan. Met dit aanbod wil de onderneming de farma- en biotech-industrie ondersteunen bij het behalen van belangrijke mijlpalen en het handhaven van stabiliteit in de geneesmiddelenontwikkeling. ProForm Select(TM) is de verbindende schakel tussen onze kenniscentra voor vaste stof- en proceschemie en formuleringstechnologie in Weert, Germantown, Wisconsin en Wilmington, Noord-Carolina. De focus van deze groepen ligt op het ontwerpen van efficiënte, robuuste en schaalbare processen ten behoeve van de ontwikkeling van werkzame farmaceutische bestanddelen (API's = Active Pharmaceutical Ingredients); van de eerste fase tot aan de uiteindelijke vorm en dosering.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO]

Onze integrale dienstverlening van begin- tot eindpunt biedt oplossingen voor elke ontwikkelingsfase van API's en geneesmiddelen. Dit betekent dat onze klanten tijdens iedere fase in de ontwikkeling zeker zijn van de inzet van superieure kennis en een intensieve focus. Van het bepalen van de juiste zoutkeuze en de toepassing van krachtige proceschemie tot de commerciële consistentie en kwalificatie van tweede leveranciers. Dankzij de parallelle werkwijze van onze ontwikkelexperts voor werkzame farmaceutische bestanddelen en geneesmiddelen worden de kritieke kwaliteitskenmerken optimaal gespecificeerd en gedefinieerd - een doorslaggevende factor voor het succes van een product. Hierdoor wordt de doorlooptijd aanzienlijk verkort, wat de voortgang van de producten via de klinische fase naar commercieel succes ten goede komt.

ProForm Select(TM) biedt zijn klanten:

Through Clinic-concept-- Schaalbare syntheseprocessen
-- Moleculaire karakterisering inclusief vaste-vorm
-- Diepte-analyse en beoordeling van het beoogde productprofiel
-- Ondersteuning bij registratieaanvragen
-- 35% kortere doorlooptijd dan de norm in de branche

Commerciële dienstverlening-- Schaalbare commerciële processen
-- Stabiele en krachtige processen op het gebied van chemie en
geneesmiddelenontwikkeling
-- Geïntegreerde evaluatie van werkzame stoffen en het beoogde
productprofiel van het geneesmiddel
-- 35% kortere doorlooptijd dan de norm in de branche

Commerciële diensten en secondaire levering-- Optimalisatie van commerciële processen om de productkosten te verlagen
en de efficiency te verhogen
-- Ondersteuning bij assortimentsuitbreiding
-- Verminderd risico door toepassing van QbD-principes
-- 45% kortere doorlooptijd dan de norm in de branche

"We zijn er trots op om dit integrale pakket te kunnen aankondigen, waarmee we vastestofchemie, proceschemie en ontwikkeling van formuleringstechnologie aan elkaar koppelen. Hierdoor kunnen we de klanten van AAI/CML aanzienlijke meerwaarde bieden voor wat betreft de doorlooptijd van de klinische fase naar commercieel succes. Onze kenniscentra in Weert, Germantown en Wilmington zijn er volledig op afgestemd om proactieve oplossingen te vinden voor de toenemende complexiteit rondom klinische kandidaat-geneesmiddelen op het gebied van API-processen en de ontwikkeling van formules," aldus Syed T. Husain, Chief Commercial Officer.

Over AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc.

AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn gaan samenwerken om diensten van wereldklasse te bieden op het gebied van uitgebreide farmaceutische ontwikkeling en productie. De combinatie beschikt wereldwijd over zeven vestigingen. De gezamenlijke capaciteiten omvatten API-ontwikkeling en -productie, vastestofchemie, ontwikkelen van formuleringen, analytische ontwikkeling en het uitvoeren van tests, bereiden van klinische en commerciële producten in de uiteindelijke toedieningsvorm (vaste toediening en parenteraal), verpakkingen en stabiliteitsdienstverlening. Voor al uw behoeften op het gebied van ontwikkeling en productie van geneesmiddelen en informatie, neemt u contact met ons op via: www.aaipharma.com [http://www.aaipharma.com/] of www.c-mlabs.com. [http://www.c-mlabs.com/]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO


AAIPharma Services Corp./Cambridge Major Laboratories, Inc.


CONTACT: CONTACTPERSOON: AAIPharma Services Corp. / Cambridge MajorLaboratories, Inc., Catherine Hanley, Corporate Communications, (O)910-254-7273, catherine.hanley@aaipharma.com


Web site: http://www.aaipharma.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234