Zangeres Neda Boin nieuwe ambassadeur Cordaid

Neda Boin (25) gaat voor Cordaid aan de slag als ambassadeur, onder andere voor de Cordaid Profielwerkstukwedstrijd. Zij complementeert onze rij ambassadeurs van Leontine Borsato, Tanja Jess en Anousha Nzume.

De 25-jarige Neda Boin begon al op vijfjarige leeftijd met het maken van muziek. In de afgelopen jaren heeft Neda als zangeres veel ervaring opgedaan onder andere in The Voice of Holland, waar ze het tot de laatste 8 heeft geschopt. Met het media project "Thumbs up Afrika" heeft ze drie maanden met een cameraploeg liftend van Groningen naar Zuid-Afrika gereisd en deed ze mee aan een tour in Kenia om kinderen in weeshuizen, scholen & sloppenwijken te helpen.

Neda: "Ik vind Cordaid sowieso een hele toffe organisatie. En ik ben van kleins af aan geïnteresseerd geweest in de combinatie van muziek en contact maken met mensen, bijvoorbeeld in ontwikkelingsprojecten. Dat was ook één van de redenen dat ik deelnam aan The Voice: als ik bekendheid heb, heb ik ook een grotere impact om dit soort dingen te kunnen doen. Muziek is voor mij meer een middel dan een einddoel. Het is geweldig om door Cordaid nieuwe culturen te leren kennen en een rolmodel te zijn voor andere jongeren, ook hier in Nederland."

Profielwerkstukprijs
Hoe meer jongeren zich ontpoppen als actieve en betrokken wereldburgers, hoe leefbaarder de wereld wordt voor iedereen. Cordaid is benieuwd hoe de jeugd denkt over ontwikkelingssamenwerking en hoe ze dat aan zouden pakken. Zij komen vaak met nieuwe ideeën en oplossingen. Daarom heeft Cordaid deze prijs voor het beste maatschappelijk betrokken profielwerkstuk in het leven geroepen. De prijs? Een reis naar een project van Cordaid in een ontwikkelingsland of een bijdrage in het opzetten van een eigen project.

Simone Filippini, directeur: "Neda past goed bij Cordaid, door haar reiservaring en betrokkenheid. Met haar muziek bereikt ze veel jongeren in Nederland. Wij willen deze jongeren uitdagen hun talenten en creativiteit in te zetten voor een ander, net zoals Neda dat doet."

Profielwerkstuk
Leerlingen in de laatste klas van de havo en de vwo-bovenbouw moeten een profielwerkstuk schrijven (PWS). Het PWS is een praktische opdracht: een 'meesterproef' waarbij de leerlingen theoretische kennis verdiepen en vaardigheden ontwikkelen door zelf een onderzoek op te zetten, te experimenteren en te analyseren. Het werkstuk moet daarnaast gepresenteerd worden. Het cijfer telt mee bij de examenuitslag.

Welke scholier wordt de winnaar van 2016 en gaat met Cordaid en Neda mee op reis? Inschrijven kan tot 15 maart 2016

Ontwikkelingsorganisatie Cordaid die bouwt bloeiende gemeenschappen en creëert op innovatieve manieren kansen voor de allerarmste, meest kwetsbare en uitgesloten mensen.

Voor meer informatie of interviewverzoeken bel of mail met Arjanne van der Bijl abj@cordaid.nl of 0642771378 (of Jos de Voogd , via jdv@cordaid.nl)

Cordaid

plaats:
Den Haag
website:
http://www.cordaid.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234