Introductie nieuwe techniek voor supersnel internet in buitengebieden

Oplossing voor ruim 300.000 huishoudens en bedrijven binnen handbereik:
Met nieuwe techniek eindelijk écht snel internet in "buitengebieden"

BEST, 4 februari 2016 - Ruim 300.000 huishoudens en bedrijven in Nederland beschikken nog steeds niet over snel internet. In zijn brief aan de Tweede Kamer van maart 2015 geeft minister Kamp aan er vanwege maatschappelijke en economische belangen grote waarde aan te hechten dat snel internet ook in "buitengebieden" beschikbaar komt.
wirelessXS draagt hier aan bij door op basis van een nieuwe techniek lokaal draadloze netwerken te bouwen waarmee tegen marktconforme prijzen een volwaardig alles-in-1 abonnement wordt aangeboden; snel internet, (interactieve) HD televisie en telefonie.

Buitengebieden veelal zonder snel internet
Ruim 300.000 huishoudens en bedrijven beschikken nog steeds niet over snel internet, zo liet minister Kamp van Economische Zaken nu een jaar geleden optekenen door onderzoeksbureau Stratix. De kosten voor het aanleggen van bekabelde oplossingen in zogenaamde "buitengebieden" zijn vaak te hoog. Lokale (burger-) initiatieven duren bovendien lang, zijn zeer complex en de uitkomst is vaak onzeker. Maar dé oplossing voor deze gebieden is eindelijk beschikbaar.

Nieuwe draadloze techniek
wirelessXS - een initiatief van partijen met jarenlange ervaring in de telecomindustrie - is in de positie om vooruitlopend op de wereldwijde introductie van een nieuwe vooruitstrevende techniek lokaal draadloze netwerken te bouwen om zo tegen marktconforme prijzen snel internet, (interactieve) HD televisie en telefonie aan te bieden. wirelessXS is daarmee de eerste landelijk opererende aanbieder van alles-in-1 abonnementen op basis van draadloze technologie. Met de toegepaste techniek zijn snelheden tot 500Mbps mogelijk. "Om zo veel mogelijk huishoudens en bedrijven van hun probleem te verlossen, zullen wij aanvankelijk vooral abonnementen van 50 en 100Mbps aanbieden", aldus André Kalsbeek, directeur van wirelessXS.

Eerste regio: Pijnacker/Delfgauw
In de regio Pijnacker/Delfgauw worden nog dit kwartaal de eerste klanten aangesloten. Bij de landelijke uitrol van haar draadloze netwerken zal wirelessXS zich voorlopig focussen op de zogenaamde "buitengebieden". De techniek is immers bij uitstek geschikt om in deze gebieden snel internet te realiseren; al bij een beperkt aantal klanten in een regio kan een marktconform abonnement worden aangeboden en de bouw van het netwerk kan in slechts enkele maanden worden gerealiseerd. Een schotelantenne met een diameter van 26 cm zorgt voor een eigen, afgescheiden verbinding waardoor de klant geen last heeft van snelheidsverlies.

wirelessXS verwacht uiteindelijk heel Nederland te kunnen voorzien van snel internet, in het bijzonder op plaatsen waar dat eerder haast onmogelijk of onbetaalbaar leek.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie omtrent dit nieuwsfeit, kunt u contact opnemen met dhr. André Kalsbeek, directeur van wirelessXS, via telefoonnummer +31 6 15 842 842 of stuur een e-mail naar kalsbeek@wirelessxs.nl. Uiteraard kunt u ook terecht op www.wirelessXS.nl

wirelessXS

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234