Verhalen vertellen op textiel evenement

ZWOLLE, 20160203 -- Alleen wol verkopen waar een eerlijk verhaal achter zit. Op oorspronkelijke en ecologische wijze geproduceerd. Een persoonlijke zoektocht naar eerlijke materialen, dat is slechts een klein deel van het verhaal van Marja de Haan, eigenaresse van wolwinkel Trollenwol. Volgende week is Trollenwol één van de vele standhouders op de 13e editie van de Handwerkbeurs.

Het verhaal van een Handwerkjuf genaamd Wieke van Keulen. Zij had een droom om het verschil te maken in de handwerkwereld. Zij had een droom om de voormalige Ariadne, het vermaarde handwerktijdschrift uit de jaren zestig en zeventig, een nieuwe kans te geven. Met het verschijnen van het eerste nummer van het 'Wieke Magazine', is haar droom in vervulling gegaan.

Zo zijn er nog veel meer verhalen te vinden op de Handwerkbeurs in de IJsselhallen te Zwolle, van donderdag 11 tot en met zondag 14 februari 2016. In een tijd waarin duurzaamheid en ecologische producten belangrijk zijn, is het zeker mogelijk om dit in de textiele hobbybranche toe te passen. Steeds meer bezoekers zijn op zoek naar deze artikelen.

In Zwolle zijn ruim 180 exposanten, uit binnen- en buitenland, aanwezig op de beurs. Uiteraard is er een zeer uitgebreid assortiment aan materialen te koop. Voor elk wat wils op het gebied van borduren, breien, haken, quilten, naaimachines, stoffen, spinnen en weven, kantklossen, vilt en kralen. Naast de vele stands worden er workshops georganiseerd, er zijn demonstraties te zien, en er vinden boekpresentaties plaats. Diverse ontwerpsters van o.a. haakboeken zijn te gast op de beurs, zoals Claire Boeter van byClaire, Amigurumi expert Annemarie Arts en de dames van Bonthuishouden.

We zien we een nieuwe trend in gedrukte media. Er verschijnen steeds meer nieuwe handwerkmagazines. Zo was er vorig jaar al het nieuwe TRUI Magazine, een gespecialiseerd breitijdschrift. Tijdens deze Handwerkbeurs vindt de lancering plaats van het Wieke Magazine. Handwerk-goeroe Wieke van Keulen heeft nu haar eigen tijdschrift. Hierin wordt aandacht besteed aan breien en haken, maar ook aan borduren, macramé en andere textiele toepassingen. Ter introductie organiseert Wieke een serie workshops ter ondersteuning van deze technieken.

Van schaap tot trui, het Nederlandse team dat meedoet aan de Guinness World Record Challenge om de snelste tijd neer te zetten. Hoe lang doen ze er over om van een vacht, rechtstreeks van het schaap, een trui te breien? Het record is 5 uur, 1 minuut en 28 seconden. Tijdens de beurs oefenen ze voor de volgende poging in mei 2016, om deze tijd te breken. En dat onder toeziend oog van de bezoeker.

http://www.handwerkbeurs.nl/

Second Events

plaats:
ZWOLLE
website:
http://www.handwerkbeurs.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234