Testmogelijkheden voor procesveiligheid uitgebreid dankzij nieuw partnerschap tussen DEKRA Insight en TNO

SOUTHAMPTON, Verenigd Koninkrijk, 3 februari 2016 /PRNewswire/ -- DEKRA Insight, de wereldleider op het gebied van arbeidsveiligheid, heeft vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd met de divisie Procesveiligheid en Gevaarlijke Goederen van de onafhankelijke Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150605/221256LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150605/221256LOGO]

Zowel DEKRA Insight als TNO zullen hun aanbod aan oplossingen voor klanten in Europa en daarbuiten uitbreiden. TNO beschikt over specifieke testmethodes en grootschalige laboratoriumfaciliteiten die een perfecte aanvulling vormen op de in-house capaciteiten op het gebied van procesveiligheid van DEKRA Insight, onder andere voor incidentonderzoek en detonatietests.

DEKRA Insight zal op haar beurt cliënten van TNO nieuwe mogelijkheden bieden met betrekking tot wettelijk verplichte tests (bijv. REACH), chemische reacties en de analyse van elektrostatische gevaren.

"Dit partnerschap versterkt de Europese positie van DEKRA Insight (voorheen Chilworth) op het gebied van toonaangevende tests voor procesveiligheid. Dankzij de speciale faciliteiten en expertise op het gebied van energetische materialen van TNO kunnen wij onze cliënten verbeterde oplossingen bieden, die elkaar goed aanvullen," aldus Hervé Vaudrey, regionaal directeur procesveiligheid EMEA bij DEKRA Insight.

Peter Wolfs, directeur van TNO Chemicals Industry, voegt daaraan toe: "We zijn erg enthousiast over ons partnerschap met DEKRA Insight. Op basis daarvan kunnen we onze unieke, state-of-the-art faciliteiten en kennis aan meer bedrijven binnen Europa beschikbaar stellen."

Over DEKRA Insight

DEKRA Insight is de wereldwijde leider op het gebied van veiligheid op de werkplek en treedt op als consultant en partner voor de grootste bedrijven in de wereld binnen de chemische, olie en gas-, farmaceutische en landbouwsector, alsmede bij nutsbedrijven. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen klanten het risico voor hun werknemers, eigendommen en reputatie meetbaar verkleinen, én hun bedrijfsresultaten verbeteren. DEKRA Insight vertegenwoordigt de gezamenlijke expertise van onze voormalige bedrijven: BST, Chilworth, RCI Safety, Russell Consulting, Optimus Seventh Generation en partner RoundTheClock Resources.

DEKRA Insight heeft meer dan 500 werknemers verdeeld over 22 kantoren in 16 landen. We zijn een divisie van DEKRA S.E., het bedrijf dat sinds 1925 een wereldwijde leider is op het gebied van veiligheid met meer dan 35.000 werknemers.

Over TNO

TNO telt meer dan 3000 professionals die hun kennis en ervaring inzetten om slimme oplossingen te ontwikkelen voor complexe problemen. Met deze innovaties worden de industriële concurrentiepositie en het maatschappelijk welzijn op een duurzame wijze versterkt. We werken samen met ongeveer 3000 bedrijven en organisaties, waaronder het MKB, in Nederland en de rest van de wereld.

Ga voor meer informatie over TNO en de vijf maatschappelijke thema's die de basis vormen van ons werk, naar www.tno.nl [http://www.tno.nl/]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150605/221256LOGO


DEKRA Insight


CONTACT: Amy Chilla, Phone +1 949-218-0312, Mobile +1 949-573-7830, Emailamy.chilla@dekra.com, Web www.dekrainsight.com


Web site: http://www.dekrainsight.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234