Misdaadserie Trapped in première bij Film1

Debuut-misdaadserie van Hollywood regisseur Baltasar Kormákur in première bij Film1
TRAPPED
Van de regisseur van 2 Guns, Contraband en Everest


Amsterdam, 2 februari 2016 - Op woensdag 3 februari gaat bij Film1 de IJslandse misdaadserie Trapped in première. Het meesterlijk gemaakte tv-drama Trapped is de eerste serie van filmregisseur Baltasar Kormákur, bekend van de indrukwekkende biopic Everest en de spannende actiefilms 2 Guns en Contraband. Componist en Golden Globe-winnaar Jóhann Jóhannsson (Sicario, The Theory of Everything, Prisoners) is verantwoordelijk voor de soundtrack van de serie.

Bekijk hier de promo: www.film1.nl/trapped

Direct na de release in IJsland zal Trapped in Nederland bij Film1 in première gaan. Het eerste seizoen, bestaande uit 10 afleveringen, zal on demand beschikbaar zijn via interactieve tv, laptop, tablet en mobiele telefoon. Dit geeft de kijker de perfecte gelegenheid tot binge viewing.

Aangrijpende verhaallijn in een schitterende IJslandse setting
Siglufjörður is een klein stadje aan de voet van een prachtig fjord. Zeven jaar geleden stierf hier een onschuldig jong meisje in een mysterieuze brand. Nu vindt men er een zwaar gehavend lijk in de plaatselijke jachthaven net op het moment nadat er een internationale veerboot arriveert.
Andri Olafsson, de plaatselijke rechercheur, start het onderzoek naar deze gruwelijke misdaad terwijl een zware sneeuwstorm de inwoners van Siglufjörður en de reizigers belet het stadje te verlaten.
Wanneer de inwoners en passagiers beseffen dat ze ofwel verdachten zijn van de misdaad of potentiële slachtoffers, onstaat er complete chaos.

Baltasar Kormákur is een van Hollywood's meest gewilde en bejubelde regisseurs. Zijn recente films 2 Guns en Contraband stonden tijdens hun release op de eerste plaats van best bezochte films en brachten ieder meer dan 100 miljoen dollar op. De films Jar City, The Deep, The Sea en A Little Trip to Heaven wonnen vele internationale filmprijzen. Kormákur presenteerde Trapped tijdens het Toronto Film Festival in september 2015 vlak nadat hij net de hoogste berg ter wereld had beklommen voor de speelfilm Everest, met o.a. Jake Gyllenhaal en Josh Brolin. De serie is zeer goed ontvangen door de daar aanwezige recensenten.
Baltasar Kormákur: "IJsland is verbluffend mooi, maar kan evenzeer net zo makkelijk levens eisen. Combineer deze twee gegevens en de basis voor Trapped is gelegd. Het besloten landschap en de ontroerende soundtrack zijn net zo goed als de mensen in de stad belangrijke karakters in de serie."

FILM1: 'SCANDIC SPECIALIST'
Film1 biedt de beste films het eerst op je scherm, maar brengt ook een aantal bijzondere series die je nergens eerder ziet. Vanwege de filmische benadering past Trapped perfect in de Film1 collectie. Het indrukwekkende landschap en de pakkende verhaallijn nodigt uit tot binge viewing. Bij Film1 is Trapped onderdeel van een groot aantal hooggewaardeerde Scandinavische series. Vorig jaar nog ging The Bridge III in première naast andere populaire Scandics. Op woensdag 3 februari zal ook de Deense serie Norskov in première gaan bij Film1.

Over Film1: Film1 toont de beste films het eerst op je scherm. Film1 biedt de grootste en meest recente keuze van films in Nederland. On demand is Film1 te zien via de televisie, computer, laptop, tablet  en smartphone. De lineaire service van Film1 omvat vijf thematische televisiekanalen: Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Comedy & Kids, Film1 Spotlight en Film1 Sundance. Naast grote blockbusters en de nieuwste Nederlandse films biedt Film1 onafhankelijke films, series, documentaires en concerten. Film1 is beschikbaar bij alle grote providers in Nederland: Ziggo, KPN, CanalDigitaal en vrijwel alle de regionale en lokale aanbieders. www.film1.nl

Film1

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234