Bravura lanceert Sonata CPPI-module met geïntegreerde risicobeheerdekking

LONDEN, February 1, 2016 /PRNewswire/ --Barclays biedt als eerste bank een risicobeheeroplossing voor klanten via het
Bravura-platform, dat geïndividualiseerde bescherming biedt voor
beleggingsportefeuilles.  
Bravura Solutions Pty Limited (Bravura)heeft vandaag Sonata CPPI geïntroduceerd, een nieuwe module binnen de bekroonde Sonata-oplossing. Met behulp van de volledig geïntegreerde, wereldwijde module kunnen financiële dienstverleners persoonlijke en flexibele beschermingsproducten bieden voor portefeuilles, waaronder geïndividualiseerde, tijdinvariante portefeuille-bescherming (iTIPP). Sonata CPPI-gebruikers kunnen het risico op bescherming compenseren met behulp van een derde aanbieder van risicobeheer. Barclays is de eerste bank die deze dienst aanbiedt aan klanten.  
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160125/325636 )

"Barclays ondersteunt organisaties graag bij het lanceren van persoonlijke beschermingsproducten voor portefeuilles. De veranderende bevolkingssamenstelling, de hervorming van de regelgeving en het grotere aanbod aan producten stimuleren levensverzekeringsbedrijven, pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders om te innoveren op beleggingsgebied. De technologie zorgt ervoor dat producten nu kunnen worden afgestemd op de individuele behoeften van de belegger. Flexibiliteit en keuzevrijheid zijn daarbij kernelementen", aldus Fabien Labouret, Global Head of Investment Strategies bij Barclays Investment Bank.
"Door gebruik te maken van Sonata CPPI hebben institutionele klanten van Barclays toegang tot risicobeheerproducten zonder te hoeven investeren in belangrijke nieuwe technologieën om dergelijke geïndividualiseerde oplossingen te kunnen bieden."
Sonata CPPI stelt adviseurs in staat om de portefeuilles van eindklanten te blijven beheren. Daarbij kunnen ze de beschermingsniveaus toepassen of wijzigen, zodat men blijft voldoen aan de persoonlijke behoeften. Eindklanten kunnen tevens specifieke beleggingen binnen hun portefeuille beheren via een op maat gemaakte portaal.
"Deze nieuwste toevoeging aan ons baanbrekende Sonata-platform vormt een boeiende nieuwe markt voor ons, waarbij aanbieders beleggers een verantwoorde risico/rendement-verhouding met een transparant beleggingsproces kunnen bieden", aldus Tony Klim, CEO bij Bravura. "Het vermogen om Micro CPPI-producten te beheren met een eersteklas bank als Barclays als partner, toont de kracht aan van Sonata en benadrukt de flexibiliteit van het platform eens te meer."
Sonata is Bravura's gemeenschappelijk vermogensbeheerplatform. Het platform is gestoeld op jarenlange ervaring en biedt klantgericht beheer van pensioen-, beleggings- en levensverzekeringsproducten. De oplossing biedt uitgebreide, beproefde bedrijfsfunctionaliteit in Java en Oracle en biedt processen, statistieken, mobiliteit en automatische verwerking.
Over Bravura Solutions Pty Limited  
Bravura Solutions Pty Limited is een betrouwbare leverancier van softwareoplossingen voor vermogensbeheerders, levensverzekeringsaanbieders en transferkantoren. Het bedrijf maakt gebruik van functioneel rijke technologieën ten behoeve van modernisering, consolidering en vereenvoudiging.
Daarbij zet het zich in om de operationele en kostenefficiëntie van onze klanten te verhogen, zodat ze snel kunnen innoveren en groeien. Tegelijkertijd kunnen ze hun risico's verlagen, waardoor ze een betere dienstverlening kunnen bieden aan hun klanten.
Met meer dan 30 jaar ervaring zijn de geïnstalleerde oplossingen of "hosted managed"-applicatiediensten cruciaal voor een aantal van de toonaangevende financiële instellingen ter wereld. Aan de systemen wordt meer dan A$ 2,5 triljoen/GBP 1,4 triljoen vermogen toevertrouwd.
Een team van meer dan 920 medewerkers, verspreid over 15 kantoren in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Verenigd Koninkrijk, Europa en Zuid-Afrika, staat klaar om klanten ondersteuning te bieden.
Kijk voor meer informatie op http://www.bravurasolutions.com. U kunt ons ook volgen via @BravuraFinTech.  
Ga naar  http://www.bravurasolutions.com  voor meer informatie of neem contact op met:
Ben Jones | Metia namens Bravura | +44-(0)20-3100-3686 | ben.jones@metia.com


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160125/325636


Bravura Solutions

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234