Grootste Ferrari veiling ooit in Europa gestart

Niet eerder zoveel Ferrari's tegelijk onder de hamer

Deze week vindt bij online veilinghuis Catawiki de grootste online Ferrari veiling ooit plaats. Het is voor het eerst dat er maar liefst 35 auto's van het prestigieuze Italiaanse automerk tegelijk onder de hamer komen. De totale waarde van de veiling wordt geschat op bijna 4 miljoen euro. Tijdens de veiling kunnen geïnteresseerden meebieden op populaire modellen als de Testarossa, de Mondial en de Spider. Topstuk van de veiling is een Ferrari Dino 246 GT uit 1971. Een auto die is vernoemd naar Dino, de op 24-jarige leeftijd overleden zoon van Ferrari oprichter Enzo Ferrari. Van deze auto zijn wereldwijd slechts 2.670 exemplaren geproduceerd. Het is één van de meest gewilde oldtimer Ferrari's van dit moment. De verwachting is dat de Ferrari Dino rond de 400.000 euro zal opbrengen.

Sander Houdel, oldtimer expert bij Catawiki, geeft aan dat het om een bijzondere veiling gaat. ''Het bezitten van een Ferrari is voor veel mannen een jongensdroom. Vanwege de hoge aanschafprijs is een Ferrari in ons land echter nog altijd een zeldzaamheid. Het gebeurt wel eens dat er een Ferrari in onze oldtimerveiling wordt aangeboden, maar het is voor het eerst dat in Europa zoveel Ferrari's bij elkaar zijn gebracht in één veiling''. Naast de Ferrari Dino, wordt er ook veel belangstelling verwacht voor een Ferrari Mondial T Valeo Coupe uit 1993. Uniek aan deze auto is dat deze is uitgevoerd zonder koppelingspedaal. Er zijn slechts 3 van deze auto's geproduceerd en is daarom iets voor de echte verzamelaar. Veilingmeester Houdel verwacht ook een mooie opbrengst voor een Ferrari 308 GTS, het model dat beroemd werd door de populaire jaren '80 televisieserie Magnum, P.I.

Investering
Catawiki verwacht naast veel belangstelling van autoliefhebbers ook veel belangstelling van investeerders. ''De waarde van oude Ferrari's is de laatste jaren enorm gestegen. Met name de jaren '50, '60 en ''70 modellen zijn de afgelopen jaren omhoog geschoten. Maar ook de auto's uit de jaren '90 beginnen tegenwoordig flink in waarde te stijgen. Dit komt met name omdat de vraag naar oude Ferrari's in China is gestegen. Steeds meer vermogende Chinezen willen een Ferrari rijden als statussymbool. Hierdoor stijgt de waarde van sommige oude Ferrari's soms wel met 10% per jaar.

De Ferrari veiling is inmiddels gestart en loopt tot en met 12 februari
De veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/ferrari

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Mark Borgman
Marketingmanager
T: +31 6 55847934
E: mark@catawiki.nl
W: www.catawiki.com

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234