KamaSutrA beurs steunt Second Love in verweer tegen SGP

"Niet meer van deze tijd." Zo omschrijft de KamaSutrA beurs de opstelling van SGP voorzitter Kees van der Staaij jegens datingplatform 'Second Love'. De site zou volgens de SGP 'doelbewust stoken in goede huwelijken.' Een opstelling die niet realistisch is, aldus beursmanager Nadine van Giezen. ,,Wij zijn het grootste erotische lifestyle evenement van Nederland. Dit weekend komen 20.000 mensen naar de Jaarbeurs, voornamelijk stellen die spanning zoeken. Dat betekent niet gelijk dat die relaties stuk lopen. De heer Van der Staaij nodig ik graag uit om onze beurs te bezoeken zodat hij dat zelf kan ervaren."

Aanleiding voor de discussie zijn uitspraken van partijleider Kees van der Staaij deze week in het NOS Radio 1 journaal over een spotje van Second Love. Hij wil de commercials verbannen van de publieke omroepen omdat deze overspel bevorderen. Al vaker was de datingsite reden voor woede van de politieke partij. De SGP jongeren stelden eerder dat 'trouw zijn en je aan je woord houden hoekstenen van het recht zijn (..)'. Een opstelling die dateert uit de jaren vijftig, stelt beursmanager Nadine van Giezen. Zij organiseert twee keer per jaar de KamaSutrA beurs in Jaarbeurs Utrecht. De volgende editie vindt van 29 t/m 31 januari plaats en trekt volgens de organisatie meer dan 20.000 bezoekers. ,,We richten ons volledig op stellen en echtparen. Het gaat om mensen die spanning zoeken in attracties als het Swingers café of bijvoorbeeld onze Sex on the Beach club. Ze ontmoeten er gelijkgestemden en beleven daar spannende momenten mee. Dat heeft niks met ontrouw te maken. De moraal is eenvoudigweg anders geworden dan wat de SGP als ideaal beschouwt." Volgens Van Giezen worden relaties juist beter door evenementen als de KamaSutrA beurs. ,,Het maakt seksualiteit bespreekbaar, doorbreekt taboes en zorgt er uiteindelijk voor dat mensen langer bij elkaar blijven. Wij voorkomen - net als Second Love dat doet - dat mensen verveeld raken."

Bezoekers

Erotische evenementen als de KamaSutrA beurs worden steeds populairder, zegt Van Giezen. ,,Elke editie opnieuw trekken we meer bezoekers. En voorzien dus duidelijk in een behoefte. Belangrijk om te onderstrepen is dat we mensen uit alle lagen van de bevolking en met uiteenlopende politieke voorkeuren aantrekken. Van links tot rechts. De maatschappij en de manier waarop met seksualiteit wordt omgesprongen zijn in hoog tempo veranderd. Terwijl de SGP - als het om dit thema gaat - stil is blijven staan." De beursmanager hoopt dan ook dat de politieke partij haar mening over erotiek en relaties wil herzien. ,,Ik nodig de heer Van der Staaij van harte uit voor een rondleiding op de KamaSutrA beurs zodat hij zelf met onze bezoekers kan praten over hun beweegredenen. We zijn in de Jaarbeurs tot en met zondag."

KamaSutrA BV

plaats:
Utrecht

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234