Honderden Britten claimen Loterijprijs van EUR43 miljoen maar zijn "lot kwijt"

AMSTERDAM, the Netherlands, January 29, 2016 /PRNewswire/ --Britse National Lottery overstelpt met claims zonder fysiek bewijs 
Op 9 januari 2016 maakte Camelot, exploitant van de Britse National Lottery, bekend dat twee winnende loten de UK Lotto recordjackpot van EUR86 miljoen deelden.
Vier dagen later ontving een Schots koppel, David en Carol Martin, hun deel van de jackpot, EUR43 miljoen. Toen niemand de andere helft van de jackpot opeiste, onthulde Camelot op 21 januari dat het tweede winnende lot in Worcester was gekocht. Deelnemers werd aangeraden om hun loten "goed te checken, desnoods drie keer".
Op 23 januari 2016 meldde een inwoner van Worcester zich bij Natu Patel's kiosk. Zij maakte aanspraak op het resterende prijsbedrag van EUR43 miljoen en beweerde het lot te hebben gekocht, maar het per ongeluk in een spijkerbroek had laten zitten en die had gewassen. Patel verklaarde tegenover de BBC: "de streepjescode was zichtbaar, maar vervaagd - het serienummer ook. We bevestigden het lot op een stuk karton, stopten het in een plastic hoesje en ik instrueerde haar om het naar Camelot te sturen".
Sindsdien hebben honderden inwoners van Worcester contact opgenomen met Camelot om het bedrag van EUR43 miljoen op te eisen, onder het mom dat hun lot was zoekgeraakt of beschadigd.
Als de winnaar gebruik had gemaakt van een dienst zoals theLotter.com [https://www.thelotter.com/nl/?utm_source=Press_Release&utm_medium=Netherlands&utm_term=HomePage&utm_campaign=PR_UK_Lotto_Unclaimed_2016_01_28_nl ] , die namens klanten officiële loterij loten aankoopt, zou deze onmiddellijk van de prijswinst op de hoogte zijn gebracht en in staat zijn geweest het gescande lot online te controleren - het fysieke lot zou bovendien in een kluis liggen. theLotter koopt namens spelers wereldwijd, óók namens veel Nederlanders, in tientallen landen lokaal officiële loten - in het Verenigd Koninkrijk voor EuroMillions [https://www.thelotter.com/nl/loterij-loten/euromillions/?utm_source=Press_Release&utm_medium=Netherlands&utm_term=EMplay&utm_campaign=PR_UK_Lotto_Unclaimed_2016_01_28_nl ] , die momenteel een jackpot van EUR131 miljoen aanbiedt, en de UK Lotto. theLotter heeft in 13 jaar ruim EUR43 miljoen aan prijzengeld aan meer dan 1,5 miljoen winnaars, waaronder een Iraakse man die eind 2015 een Amerikaanse loterij won [https://www.thelotter.com/nl/onze-jackpot-winnaar/?utm_source=Press_Release&utm_medium=Netherlands&utm_term=IraqWinner&utm_campaign=PR_UK_Lotto_Unclaimed_2016_01_28_nl ] en een Salvadoraan die eerder in januari de tweede prijs van EUR1 miljoen won in de recordtrekking om $1,6 miljard in de Amerikaanse Powerball loterij, uitgekeerd.
Traditiegetrouw is een prijs uitsluitend met een papieren lot te claimen, maar omdat jaarlijks miljoenen niet wordt opgeëist doordat loten beschadigd, zoekgeraakt of compleet vergeten zijn, lijkt de tijd rijp voor een herziening van de regels.

 
Contact: 
theLotter 
Tel: +44-20-3150-0476 
Email: support@thelotter.com  


 theLotter

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234