Nederlandse petitie tegen gevaarlijke Belgische kerncentrales

Vandaag is WISE een petitie gestart waarin de Nederlandse regering wordt opgeroepen meer te doen om er voor te zorgen dat de gevaarlijke Belgische kerncentrales (met name Doel 3 en Tihange 2) worden gesloten. Minister Schultz van Haegen wordt opgeroepen het voorbeeld van haar Duitse en Luxemburgse collega's te volgen en de Belgen onomwonden te vragen de centrales te sluiten.

Peer de Rijk, WISE; "na haar bezoek aan Doel gaf Minister Schultz van Haegen - na een vraag van ons - aan dat de gevolgen van een ongeluk in een kerncentrale onvergelijkbaar zijn met die van bijvoorbeeld een dijkdoorbraak of een ongeval met een vliegtuig. Tegelijkertijd blijft ze de conclusies van de Belgische autoriteiten volgen. Die zeggen - ondanks alle incidenten en ongelukken - dat de centrales veilig zijn.
Die zekerheid bestaat niet. Bij Doel 3 en Tihange 2 zijn duizenden haarscheuren geconstateerd in het reactorvat. Als die reactoren - al is het maar door een probleem in het niet-nucleaire deel - weer een noodstop moet maken bestaat het risico dat de reactorvaten de dan plotseling optredende temperatuurwisseling niet meer aankunnen. Je kunt niet voorspellen hoeveel noodstops er nog komen en je kunt niet voorspellen hoe vaak een reactorvat een dergelijke noodstop nog aankan.

WISE organiseert de komende weken informatiebijeenkomsten in Zeeland, Brabant en Limburg om bewoners en bestuurders op te roepen te protesteren tegen het besluit van de Belgische regering om de kerncentrales open te houden.

Maar informatie: Peer de Rijk, WISE
020-612 63 68
06 20 000 626
De petitie staat hier: http://www.wisenederland.nl/petitie-sluit-gevaarlijke-belgische-kerncentrales

Vereniging Wise Amsterdam

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.wisenederland.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234