Mediterranea over vluchtelingencrisis - 18 februari in bioscoop

Mediterranea, één van de belangrijkste films van Festival Cannes 2015 over twee economische vluchtelingen in Italië gaat 18 februari in première in de bioscoop.

Het is het verhaal van twee goede vrienden uit Burkina Faso. Samen ondernemen ze een gevaarlijke reis door de Sahara en over de Middellandse Zee om hun geluk te beproeven in Italië. Daar blijkt het geld minder voor het opscheppen te liggen dan ze hadden gehoopt. Alles is zo anders dan wat ze op internet hadden gezien en door de vals-optimistische Facebook-posts van landgenoten.
Terwijl de één de moed verliest en in conflict komt met zijn omgeving en zijn trouwe vriend, pakt de ander hard aan en probeert er het beste van te maken.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen waardoor dit conflict voor het eerst een menselijk gezicht krijgt. Op Festival Cannes was de film geselecteerd voor Semaine de la Crtique en werd daar genomineerd voor de Gouden Camera 2015.

De film is te zien op de landelijke persvoorstelling op 4 februari om 10.30u in Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam (terrein Westergasfabriek). Er bestaat ook de mogelijkheid tot het ontvangen van een online screener. De film gaat 18 februari landelijk in première.

Trailer:


Geplaatst in:

Meer informatie en fotomateriaal:

www.artifilm.nl/Html/mediterranea.asp

info@artifilm.nl of 06-23885005

Persmap: http://artifilm.nl/Mediterranea/Persmap Mediterr...

Arti Film VOF

plaats:
Hilversum
e-mail:
info@artifilm.nl
website:
http://www.artifilm.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234