Nationale Holocaust Herdenking 2016

Nationale Holocaust Herdenking 2016

Op zondag 31 januari 2016, 71 jaar na de bevrijding van Auschwitz, vindt bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark te Amsterdam de Nationale Holocaust Herdenking plaats ter herdenking van de volkerenmoord op de Joden, Sinti & Roma en alle andere groepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Nazi's als ongewenst en minderwaardig werden beschouwd.

De herdenking vindt plaats in aanwezigheid van de voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol, de voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib, vicepremier Lodewijk Asscher, staatssecretaris Martin van Rijn van VWS, burgemeester Eberhard van der Laan, leden van de Tweede Kamer, ambassadeurs en hoge vertegenwoordigers van 28 landen.
De herdenking begint om 11.00 uur met een Stille Tocht vanaf het Stadhuis van Amsterdam naar het Wertheimpark.

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam en Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, houden toespraken.
Rachel Bod zal als vertegenwoordiger van de derde generatie over haar ervaring spreken van het bezoek aan Auschwitz en Sobibor.
Rabbijn Menno ten Brink zal de Jizkor en Kaddisj gebeden uitspreken. Er is muziek door Doron Peper en het Carmel Quintet en het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando.

Aansluitend is er voor particulieren en organisaties de gelegenheid hun kransen en bloemen te leggen bij het monument.

Belangstellenden kunnen zich vanaf 10:00 uur verzamelen in de hal van het Stadhuis van Amsterdam, ingang Amstelzijde.

Jacques Grishaver - 06 54 606 290

Nederlands Auschwitz Comité

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.auschwitz.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234