Postcode Loterij en deelnemers steunen Cordaid met 5 miljoen

Wakati project op Goed Geld Gala beloond met extra trekking

15.000 boeren in Oeganda en Zuid-Soedan meer opbrengst laten verkrijgen voor hun oogst. Dat is het doel van het Wakati One tentenprogramma, waarvoor Cordaid gisteravond op het Goed Geld Gala in Amsterdam 2.285.000 euro ontving. Cordaid is zeer verheugd over deze extra bijdrage van de Postcode Loterij en haar deelnemers, die bovenop de jaarlijkse bijdrage van 2,7 miljoen komt.

De Wakati One is een innovatie waardoor groente en fruit in tropisch klimaat langer houdbaar blijven. Dat maakt dat boeren 20% minder oogst verliezen door verrotting en daardoor tevens een gunstiger tijdstip kunnen kiezen voor de verkoop van hun waar, waardoor hun inkomsten toenemen.

De Wakati One is een opslagtent van polyethyleen met een capaciteit tot 200 kilo, met daarin een reservoir dat per dag 200 ml water gebruikt. Boven het reservoir draait een via zonne-energie aangedreven ventilator, waardoor ozon wordt aangemaakt dat met het verdampte water in de tent wordt verspreid. Zo krijgen schimmels en bacteriën geen kans zich te ontwikkelen en behouden groente en fruit langer hun hardheid en gewicht.

Met de totale bijdrage van bijna 5 miljoen euro dit jaar zet Cordaid zich in voor gemeenschappen in fragiele landen, specifiek op het gebied van gezondheidszorg, voedselzekerheid en onderwijs.

Zie ook https://www.cordaid.org/nl/nieuws/nationale-postcode-loterij-beloont-cordaid-en-afrikaanse-boeren/ voor vragen: persvoorlichter Jos de Voogd, 06-12991279 en jos.de.voogd@cordaid.nl

Cordaid

plaats:
Den Haag
website:
http://www.cordaid.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234