13-jarig kind één dag de baas van Amstelring tijdens 'Baas van Morgen'

Amstelring doet samen met 100 bedrijven mee aan 'Baas van Morgen'. Jonge leerlingen krijgen de kans om te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Zij kunnen deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als 'Baas van Morgen' schuiven zij aan bij vergaderingen, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Op donderdag 28 januari 2016 is de 13-jarige Ouidad voor één dag de baas van Amstelring. Eric Hisgen, voorzitter Raad van Bestuur, staat zijn stoel af aan Ouidad, leerling aan het VMBO Sweelinck College. 'Een kind op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor het bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor het kind.' Amstelring is de enige ouderenzorgorganisatie die mee doet aan 'Baas van Morgen'.

Eric Hisgen is enthousiast over 'Baas van Morgen' georganiseerd door JINC: "Op jonge leeftijd kennis maken met de zorgsector verbreedt het toekomstperspectief enorm, want er is zoveel mogelijk in de zorg. En, het is van groot belang dat jongeren geïnteresseerd raken in de zorgsector, zodat we ook in de toekomst voldoende collega's hebben als de vergrijzing een groot appel op de samenleving doet.'

Een groep van ruim honderd 'bazen' uit het hele land doet mee aan deze jaarlijks terugkerende dag van JINC. Onder anderen Gerrit Zalm (ABN AMRO), Daniel Ropers (bol.com), Wouter Kolk (Albert Heijn), Sander Dekker (Staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Jeannine Peek (Dell), Eberhard van der Laan (burgemeester Gemeente Amsterdam) en Taco Rijssemus (KRO-NCRV) stellen voor één dag hun stoel beschikbaar aan een jonge 'Baas van Morgen'.

Voor kinderen met dromen en talent
In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst. Daniël Roos, directeur JINC: "Tijdens JINC 'Baas van Morgen' ervaren honderd kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een 'super bliksemstage' waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.''

Over JINC
JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. JINC is in 2003 opgericht in Amsterdam. JINC heette toen nog Campus Nieuw West en was voornamelijk actief in Amsterdam Nieuw West. Campus startte haar activiteiten met steun van vijf initiatiefnemers: Gemeente Amsterdam, Sigra (samenwerkende instellingen in de gezondheidszorg), Kamer van Koophandel Amsterdam, woningbouwcorporaties die in Amsterdam Nieuw West actief zijn en Stichting DOEN!

Geplaatst in:

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Antonette Bergmans (communicatieadviseur)
Mail: abergmans@amstelring.nl
Telefoon: 06 - 22 72 17 96

Amstelring Groep

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234