Praktijk voor ontspanning geopend in Den Haag

Den Haag, 27 januari 2016 - Praktijk voor ontspanning Kilau heeft haar deuren geopend in Bink 36 in Den Haag. Mensen met stress kunnen sinds 1 januari 2016 bij de coaching praktijk terecht om een burn-out te voorkomen en om een gezonde werk-privé balans te vinden. Door het persoonlijke coaching traject ervaren mensen wat de waarde is van ontspanning en houden ze hun voornemen om het rustiger aan te doen vol.

Lineke Booster, 32 jaar, vitaliteitscoach uit Den Haag opende begin dit jaar haar eigen holistische praktijk. "Ik sprak tijdens mijn werk zoveel mensen met voornemens om het rustiger aan te doen. Omdat ze een race tegen de klok ervaren. Nauwelijks tijd voor zichzelf hebben. Ik besloot dat ik dit probleem kon oplossen en na een pilot in 2015 heb ik nu een formule binnen mijn praktijk waarbij ik mensen help om op een gezonde en ontspannen manier hun doel te bereiken." Voor de eerste deelnemers is het al een feit. Zij pakken het anders aan. Zij zorgen er met mijn coaching voor dat dit jaar de goede voornemens wel gerealiseerd worden. Maar wat is nu het geheim?

De basis schuilt in de coaching vanuit een holistische aanpak van lichaam, geest en hart. Het stijgend aantal mensen dat te maken heeft met stress of een burn-out geeft aan dat we op de verkeerde weg bezig zijn. Zowel externe factoren, maar ook interne factoren spelen hierbij een rol. Lineke: "Het goede nieuws: je kunt er zelf wat aan doen om je stress niveau te verlagen. Belangrijk hierbij is wel dat je het echt wilt." Als mensen er niet uitkomen is het belangrijk tijdelijk hulp in te schakelen. "Juist mensen die het moeilijk vinden om dingen uit handen te geven of hulp te vragen, lopen een groter risico om overspannen te raken en in een burn-out te belanden. Wees je hier van bewust," aldus Lineke.

Het voornemen om het rustiger aan te doen, blijkt in de praktijk lastig te zijn. Een coach kan dan uitkomst bieden. Coaching bij Kilau onderscheidt zich door de holistische aanpak van lichaam, geest en het hart. "Alles is met elkaar verbonden", aldus Lineke. De connectie tussen lichaam en geest wordt steeds meer erkend. Lineke: "Het hart en de kracht ervan, wordt vaak niet meegenomen. Het hart staat o.a. voor houden van jezelf en passie. Juist door het hart mee te nemen in coaching, komen mensen vanuit zichzelf in beweging en houden ze hun voornemens ook vol. Daarnaast is ademhaling een belangrijk onderdeel. Met de ademhaling kan bijvoorbeeld de hartslag worden verlaagd, wat een positief effect heeft op het stress niveau en het gevoel van vitaliteit."

Lineke: "De kracht van ontspanning, het hart en de ademhaling worden vaak onderschat. Mensen zitten bovendien veel in hun hoofd en luisteren hierdoor veel minder naar hun lichaam. Je hebt niet door dat je hoog en oppervlakkig ademt. Je hiervan bewust zijn, is een begin. Dingen doen waar je energie van krijgt en lief zijn voor jezelf. Het draagt bij aan ontspanning en vermindert stress. Ook als je gezond wilt afvallen of meer wilt bewegen zijn deze zaken belangrijk."

Naast coaching organiseert Lineke met Kilau diverse activiteiten die stress verminderen, waaronder office yoga op Bink 36 en wandelingen in het Haagse Bos in Den Haag. Office yoga in de middag zorgt ervoor dat mensen even uit hun hoofd zijn en de tweede helft van de dag weer met nieuwe energie aan de slag gaan. Het wandelen in het Haagse Bos in de natuur, de buitenlucht en het samenzijn zorgen ervoor dat mensen zich meer relaxed en weer vol energie voelen. Er zijn veel expats die zich aansluiten bij deze activiteit. In Limburg organiseert Lineke yoga, & mindfulness retreats gericht op het contact maken met het hart. Lineke: "Tijdens een retreat zie je mensen dichterbij zichzelf komen. Ze zijn uit hun hoofd en voelen hun lichaam meer. Ze zijn helemaal ontspannen en zijn dichter bij hun hart."

Geplaatst in:

Kilau

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234