Peepshow herleeft bij KamaSutrA beurs in Utrecht

Op de Amsterdamse wallen is de attractie vrijwel verdwenen. In Jaarbeurs Utrecht is de peepshow echter onverminderd populair. Tijdens de erotische lifestyle beurs KamaSutrA is deze erotische attractie - waarbij stellen vanuit een hokje naar strippende vrouwen kijken - één van de grote trekpleisters. Het evenement vindt plaats van 29 t/m 31 januari in de Jaarbeurs en trekt duizenden mensen. ,,Dat de klassieke peepshow zoveel aandacht krijgt is een verrassing voor ons", zegt beursmanager Nadine van Giezen.

De KamaSutrA beurs vindt twee keer per jaar plaats in de Jaarbeurs en presenteert een breed aanbod aan erotische attracties, shows en stands. Vorig jaar werd bij wijze van test een peepshow aan de beurs toegevoegd, vertelt Van Giezen. ,,Er stonden direct rijen voor de kassa van deze attractie. Dat hadden we niet verwacht. Het is voor ons reden om de peepshow nu nog verder uit te breiden. Er komen vier extra 'kamers' zodat de rijen korter worden." Een strippende vrouw op een draaiend bed waarnaar vanuit hokjes gegluurd wordt, het lijkt niet meer van deze tijd. Op onder meer de Amsterdamse Wallen zijn peepshows vrijwel volledig verdwenen. De laatste peepshow in de hoofdstad werd geëxploiteerd door de bekende Jan Otten in zijn 'Sex Palace' op de Oudezijds Achterburgwal. De opkomst van porno op internet maakte een einde aan zijn succes. ,,Bij de KamaSutrA beurs slaat deze attractie daarentegen wel aan", zegt Van Giezen. Het systeem is simpel. Er zijn twee soorten kamers: een eenvoudige versie en een luxe uitvoering compleet met schemerlamp en comfortabele loveseats voor twee personen. Na inworp van respectievelijk 1 of 2 euro in de automaat, gaat het luikje een minuut open en biedt uitzicht op een strippende dame. ,,Deze opzet blijkt nog altijd mateloos tot de verbeelding te spreken. De attractie beleeft duidelijk een revival. Het is één van onze populairste publiekstrekkers geworden. Wellicht doordat we ons specifiek op stellen richten en niet op mannen alleen."

Beleving

Toch gaat ook de 21ste eeuw niet aan de beurs voorbij, benadrukt Van Giezen. ,,Natuurlijk hebben wij ook met de populariteit van internet te maken. KamaSutrA wordt dan ook deels live uitgezonden via een stream die via internet te bekijken is. Het gaat om geselecteerde attracties die vanuit de huiskamer gevolgd kunnen worden via onze website." Ook de peepshow kan online worden bekeken, net als onder meer de optredens op het hoofdpodium en in het SM theater. Toch is KamaSutrA vooral een experience die bezoekers live moeten ervaren, stelt de beursmanager. ,,De focus ligt op stellen. Daar is het aanbod op de beursvloer op afgestemd. Elke editie opnieuw voeren we vernieuwingen door die bijdragen aan de beleving. Attracties als het Swingerscafé, Doolhof, Cinema Erotique en de Champagnebar met uitzicht op het hoofdpodium zijn steevast favoriet. Net als vanzelfsprekend de honderden stands met uiteenlopende erotische producten. De KamaSutrA beurs vormt het grootste erotische lifestyle evenement van Nederland. De komende editie start a.s. vrijdag om 18.00 uur en eindigt zondag 31 januari.

KamaSutrA BV

plaats:
Utrecht

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234