Wereldwijde release van de documentaire: Revolution of the Present A Primer for Global Citizenship

"Menselijke bedoelingen en handelingen geven onze planeet vorm. Het is radicaal verschillend van alles wat we eerder hebben gezien." - Revolution of the PresentPORTLAND, Oregon, 26 januari 2016 /PRNewswire/ -- Revolution of the Present, de documentaire van directeur Marc Lafia met bijdragen van twintig vooraanstaande denkers, daagt de kijker uit om het onweerlegbaar nieuwe nu, deze revolutie van het heden, te onderzoeken, zodat we onze gezamenlijke toekomst samen kunnen vormgeven. De film, die net in januari is uitgekomen op Vimeo, iTunes en Amazon Prime (binnenkort op GooglePlay), geeft een duidelijk overzicht van de complexiteit van het hier en nu, waarbij de Westerse aannames en perspectieven onder de loep worden gelegd. In de postkoloniale wereld van identiteitspolitiek, sociale media, klimaatverandering, en scherm- en algoritmische computertechniek, stelt de film de vraag of er in de genetwerkte cultuur van vandaag wel plaats is voor het individu en voor participatieve politiek.

Video - http://youtu.be/3EFVaByF9ms [http://youtu.be/3EFVaByF9ms]

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160122/325083 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160122/325083]

De film voor iedereen die buiten gebaande paden durft te denken

Revolution of the Present onderzoekt de vreemde effecten van versneld kapitalisme op steden, economieën en mensen. Vergezeld van visueel opvallende beelden en geluiden bespreken twintig internationale denkers het complexe en eigenaardige karakter van het hier en nu, en hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.

"We hebben nieuwe concepten nodig. Nieuwe manieren om deze diepzinnig nieuwe realiteit te benaderen." - Revolution of the Present

"We willen met deze film een wereldwijde discussie in gang zetten," zegt Lafia. "De film is een reeks bouwstenen die samen de toenemende complexiteit en onderlinge verbanden beschrijven van onze genetwerkte wereld. Of in de woorden van Saskia Sassen, professor aan Columbia University, in de film: "We bevinden ons in de neerwaartse curve van de liberale democratie." Als we de tijd nemen om onze positie te onderzoeken, geven we onze toekomst automatisch vorm. Je kunt optreden om de dingen te veranderen, of het aan het lot overlaten. Maar hoe kunnen we handelend optreden en wat moeten we doen? Dat is de kernvraag van de film."

De impact van de menselijke beschaving op onze planeet zorgt voor meer en meer problemen voor alle levende wezens. Daarom is het cruciaal om samen te werken en het gesprek aan te gaan. We zijn benieuwd naar jouw bijdrage. Bekijk de trailer en de film hier GRATIS [https://www.youtube.com/watch?v=3EFVaByF9ms]. Ga voor meer informatie naar www.revolutionofthepresent.org [http://www.revolutionofthepresent.org/] en deel je mening via @RevOfThePresent.Video: http://youtu.be/3EFVaByF9msPhoto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160122/325083


Revolution of the Present


CONTACT: Emily Taibl, emilytaibl@comcast.net

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234