Orange Capital Partners en Heitman kopen 450 woningen in Amsterdam

Orange Capital Partners ("OCP") en Heitman LLC ("Heitman") hebben gezamenlijk een portefeuille van 450 woningen gekocht in de binnenstad van Amsterdam. De portefeuille is een mix van sociale- alsmede vrije sector woningen. De portefeuille is uniek omdat 85% van de woningen binnen de Ring A10 liggen. Het betreft woonblokken in Amsterdam Zuid, Oud West, Oost en in de Pijp. Dit is de vijfde transactie sinds de oprichting van de joint venture tussen Heitman en OCP in December 2014. Naast de bestaande portefeuille van circa 1,000 woningen zijn OCP en Heitman ook betrokken bij de ontwikkeling van 500 sociale woningen voor starters in samenwerking met de ontwikkelaar Change= in Amsterdam West.

Victor van Bommel, oprichter van OCP: "Dit is een unieke acquisitie gezien de schaal van deze portefeuille en de uitstekende locaties. Met deze acquistie zijn wij één van de grootste private eigenaren van woningen in Amsterdam. Wij zijn erin geslaagd om een zeer hoogwaardige woningen portefeuille op te bouwen in de sterkste markt van Nederland. Op korte termijn zullen wij ons huurdersplatform LIV Residential lanceren; met onder andere een website waar woningzoekende zich op gemakkelijke wijze kunnen aanmelden voor zowel sociale- alsmede en vrije sector huurwoningen in Amsterdam."

CBRE adviseerde OCP/Heitman bij de aankoop van de portefeuille en Deutsche Bank is de financier van de transactie.
Orange Capital Partners
Orange Capital Partners ("OCP") is een Nederlandse asset manager en investerings maatschappij. De company is opgericht in December 2013 door voormalige medewerkers van Goldman Sachs. OCP heeft momenteel een portefeuille van ruim Euro350 miljoen aan woningen in Amsterdam verdeeld over twee joint ventures. In December 2014 is de joint venture met Heitman LLC ("Heitman") opgericht. Momenteel heeft deze joint venture Euro250mn geinvesteerd.

Geplaatst in:

Orange Capital Partners

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234