Guillermo Ossés naar Man GLG als Hoofd Emerging Market Debt Strategies

25 januari 2016 - Man GLG, de discretionaire vermogensbeheerder van het Britse Man Group plc, heeft vandaag bekend gemaakt dat Guillermo Ossés is aangesteld als Hoofd Emerging Market Debt Strategies in New York.

Guillermo, afkomstig van HSBC Asset Management, heeft 24 jaar ervaring met het beheer van emerging markets fixed income. Sinds 2011 heeft hij voor HSBC de emerging markets fixed income portfolio geleid, met meer dan 20 mld. euro onder beheer. Daarvoor was Guillermo portfolio manager bij PIMCO en heeft hij verschillende posities binnen de categorie emerging markets bekleed bij Barclays Capital en Deutsche Bank.

Hij heeft een achtergrond in Bedrijfskunde aan de Universidad Católica de Córdoba in Argentinië en behaalde zijn MBA titel aan de Massachusetts Institute of Technology Sloan School of Management.

De aanstelling van Guillermo volgt op de overname van Silvermine vorig jaar en de recente aanstelling van Himanshu Gulati, waarmee Man GLG haar positie op de Amerikaanse markt wil verstevigen en wil inzetten op versterking van het takenpakket van de onderneming.

Guillermo Ossés rapporteert rechtstreeks aan Man GLG's Co-CEO Teun Johnston.

Teun Johnston, Co-CEO van Man GLG:
"Ik ben zeer verheugd om Guillermo te mogen verwelkomen bij Man GLG. Hij heeft brede ervaring op het terrein van vermogensbeheer en staat voor een onderscheidend beleggingsproces, naast een track record in beleggen en het managen van beleggingsteams op het terrein van emerging markets fixed income. Als Hoofd Emerging Market Debt Strategies, zal Guillermo een belangrijke schakel zijn in het verbreden van onze dienstverlening op het gebied van fixed income en uitbreiding van de aangeboden beleggingsstrategieën.

Guillermo Ossés:
"Man GLG is een performance gedreven organisatie. Het institutionele raamwerk, gecombineerd met een cultuur waarin ondernemerschap en samenwerken centraal staan, maakt dit een unieke uitdaging. Ik kijk ernaar uit om bij Man GLG te beginnen en samen met Teun en zijn team te werken aan het opzetten van een emerging markets fixed income strategie van wereldklasse.

Geplaatst in:

IvCB en Man Group

plaats:
New York

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234