Reuters-foto's in beeldbank ANP

De internationaal vermaarde nieuwsfotocollectie van persbureau Thomson Reuters is voortaan ook te vinden in de beeldbank van het ANP. De klanten van ANP krijgen hiermee toegang tot het wereldwijde netwerk van 600 Reuters-fotografen die elke dag 1600 foto's publiceren en een archief van zes miljoen foto's. Alle foto's zullen zijn te vinden op www.anpfoto.nl.

De fotografen van Reuters zijn overal ter wereld. Bij verkiezingen, belangrijk zakennieuws, in oorlogsgebieden en bij rampen. Maar ook de wereld van entertainment, mode en cultuur wordt door de fotojournalisten van Reuters gecoverd.

Met de foto's van Reuters beschikt het ANP nu samen met de collecties van Agence France Presse (AFP) en european pressphoto agency (EPA) over de beste en meest relevante nieuwsfoto's van Nederland.

De ANP Beeldbank wordt hiermee nog meer een one-stop-shop voor alle professionele beeldgebruikers in Nederland. De foto's van Reuters zullen ook worden opgenomen in de dossiers en events die de fotoredactie van het ANP samenstelt in de ANP beeldbank.

Johan Groeneveld, managing editor van het ANP: 'De beeldbank van het ANP is de journalistieke foto-etalage van Nederland, waar media, bedrijven en organisaties terecht kunnen voor alle belangrijke nieuwsfoto's. Het landelijke nieuws bestrijken we met de merken ANP, ANP Kippa (entertainment), ANP ProShots (voetbal, sport) en ANP Xtra (editorial stock). Het regionale nieuws dekken we af met Novum Regiofoto. Daarnaast voeren we tal van gespecialiseerde collecties en fotografen. Internationaal hebben we drie toonaangevende nieuwscollecties: naast EPA en AFP nu dus ook de geweldige nieuwsfoto's en het archief van zes miljoen foto's van Reuters Pictures. Dat maakt het plaatje echt compleet.'

Nancy Glowinksi, Global Head of Picture Sales van Reuters: 'We zijn blij om met ANP samen te kunnen werken in Nederland. Het medialandschap verandert en de behoefte aan beelden van topkwaliteit biedt veel nieuwe kansen.'

Over het ANP
ANP Foto, de fotodienst van het Algemeen Nederlands Persbureau, covert met een kern van enkele tientallen fotografen en een paar honderd correspondenten 24/7 al het landelijke en fotowaardige nieuws. Daarnaast werkt ANP Foto nauw samen met het fotopersbureau Novum RegioFoto en is het ANP exclusief agent in Nederland van de internationale fotodiensten van AFP, EPA en een groot aantal andere fotobronnen. Zodoende kunnen er elke dag meer dan 3500 nationale en internationale nieuwsfoto's worden toegevoegd aan de ANP-beeldbank (www.anpfoto.nl), meer dan tien miljoen beelden telt. De fotocollecties op de ANP-beeldbank worden met een hoge frequentie ververst en uitgedund, zodat ze urgent en relevant blijven.

Over Reuters

Reuters, de nieuws- en mediadivisie van Thomson Reuters, is het grootste multimedia persbureau ter wereld en bereikt dagelijks meer dan een miljard mensen. Reuters voorziet professionals van betrouwbaar verslaggeving over business, nationaal en internationaal nieuws en finance via Thomson Reuters desktops, media-organisaties en direct aan eindgebruikers op Reuters.com.

Geplaatst in:

Contact:

ANP
Johan Groeneveld, Managing Editor
+31 70 4141380
For picture sales contact ANP sales:
+31 70 4141 111 / fotoverkoop@anp.nl

Reuters
Pete Biggs, PR Manager
Office: +44 (0) 207 542 4214
Mobile: +44 (0) 7920 504 373
pete.biggs@thomsonreuters.com

ANP

plaats:
Rijswijk
website:
http://www.anp.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234