a.s.r. neemt BNG Vermogensbeheer over van BNG Bank

UTRECHT en DEN HAAG, Nederland, January 22, 2016 /PRNewswire/ --

a.s.r. neemt BNG Vermogensbeheer over van BNG Bank. Met de overname versterkt a.s.r. haar positie op de Nederlandse markt voor extern vermogensbeheer, met name in de (semi) publieke- en de pensioensector. Het voltallige team van BNG Vermogensbeheer treedt bij a.s.r. in dienst, zodat a.s.r. direct gebruik kan maken van de expertise van BNG Vermogensbeheer. 

BNG Vermogensbeheer heeft een leidende positie als vermogensbeheerder voor de (semi) publieke sector. Het vermogen onder beheer bedraagt bijna EUR 5 miljard. BNG Vermogensbeheer heeft een divers klantenportfolio die voornamelijk bestaat uit decentrale overheden, zorg- en onderwijsinstellingen, universiteiten, netwerkbedrijven, woningcorporaties, goede doelen en vermogensfondsen, bedrijfstakpensioenfondsen en zorgverzekeraars. Deze worden bediend met op maat samengestelde portefeuilles en gespecialiseerde beleggingsfondsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zelfontwikkelde technieken en modellen.

Het volledige team van BNG Vermogensbeheer (10 FTE) gaat deel uitmaken van het onderdeel Group Asset Management van a.s.r., waarmee de continuïteit van de dienstverlening aan bestaande relaties gewaarborgd is. De klanten van BNG Vermogensbeheer krijgen door de overname toegang tot de expertise van een van de grootste vermogensbeheerders van Nederland. Het gaat onder meer om expertise op het gebied van strategische en tactische asset allocatie en het beheer van beleggingsportefeuilles en beleggingsfondsen in specifieke beleggingscategorieën zoals Europese aandelen en obligaties.
Met de overname van BNG Vermogensbeheer zet a.s.r. een stap in haar ambitie om een belangrijke plaats te vervullen op het gebied van vermogensbeheer voor externe partijen.

Chris Figee, CFO a.s.r.: 'De diensten en medewerkers van BNG Vermogensbeheer zijn een welkome aanvulling op ons bestaande productenpalet en organisatie. De overname betekent voor onze ambities een duidelijke groeiversnelling. Wij willen een belangrijke speler op de Nederlandse markt voor vermogensbeheer zijn en heten de medewerkers van BNG Vermogensbeheer van harte welkom bij a.s.r.'
Jack Julicher, directeur Beleggingen a.s.r.: 'Met de combinatie van BNG Vermogensbeheer en a.s.r. ontstaat een sterke vermogensbeheerder voor institutionele klanten met een goede balans tussen risico en rendement, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.'

John Reichardt, CFO BNG Bank: 'BNG Bank is een betrokken partner en financier van de publieke sector. Vermogensbeheer is niet langer kernactiviteit van de bank. We zijn verheugd in a.s.r. een solide partij te hebben gevonden waarbij BNG  Vermogensbeheer de kans krijgt om haar expertise in te zetten voor een bredere doelgroep.'

Jos de Wit, algemeen directeur BNG Vermogensbeheer: 'Er was in de markt veel belangstelling voor de activiteiten en het team van BNG Vermogensbeheer. We wilden met name het beste voor onze klanten: een solvabele en goed bekend staande partij. En voor onze medewerkers is a.s.r. een stabiele werkgever met goede toekomstperspectieven. a.s.r. en BNG vermogensbeheer vormen een prima match.'
De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 worden afgerond en is onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouders. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

Over a.s.r. 
a.s.r. is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Met de merken a.s.r., Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo is a.s.r. een allround verzekeraar die tot de top-5 van Nederland behoort. a.s.r. had per 30 juni 2015 een belegd vermogen van EUR 42 miljard. Als institutionele belegger toont a.s.r. haar maatschappelijke verantwoordelijkheid onder meer door toepassing van ethische en duurzaamheidscriteria in haar beleggingsbeleid en zoekt zij steeds naar een goede balans tussen mens, maatschappij en milieu.

Over BNG Bank 
BNG Bank is de bank voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De bank is een betrokken partner en draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. Kernklantengroepen van de bank zijn gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen.
BNG Bank biedt haar kernklanten een breed pakket aan financiële dienstverlening aan. Naast kredietverlening gaat het om aanvullende diensten op het gebied van betalingsverkeer, gebiedsontwikkeling en vermogensbeheer.
Aandeelhouders van BNG Bank zijn uitsluitend overheden. De Staat is houder van de helft van de aandelen, de andere helft is in handen van gemeenten, provincies en een hoogheemraadschap. Het door BNG Bank uitgegeven schuldpapier heeft een credit rating Aaa van Moody's, AAA van Standard & Poor's en AA+ van Fitch.


PRN NLD

BNG Bank

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234