Bijzondere start voor online kunstveiling

Online veilinghuis Catawiki is Europa's snelst groeiende veilinghuis. Jaarlijks worden bij het veilinghuis meer dan 100.000 bijzondere kunstwerken, in de prijsrange van 75 euro tot 100.000 euro, geveild. Deze week lanceert het veilinghuis op een bijzondere manier haar nieuwe Hedendaagse kunstveiling. Op dit moment worden de kunstwerken uit deze veiling namelijk op 3 verschillende plekken in Europa (Amsterdam, Berlijn en Londen) gratis voor het publiek tentoongesteld.

De kunstwerken in de veiling worden onder andere aangeboden door de kunstenaars zelf en verschillende galerieën. Topstukken in de veiling zijn kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars als Damien Hirst en Banksy. Met deze veiling hoopt Catawiki te laten zien dat er een prima samenspel mogelijk is tussen hedendaagse kunstenaars, galerieën en een online veiling. Albert Goldenbeld van Catawiki geeft aan dat de lancering van deze hedendaagse kunstveiling in alle opzichten bijzonder is. ''Wij vinden het belangrijk om te laten zien dat een online veilingen geen bedreiging hoeft te zijn voor galerieën. We kunnen juist ook heel goed samenwerking om kunst makkelijker en beter te kunnen verkopen. We hebben ook niet voor niets gekozen voor 3 verschillende Europese locaties. Hiermee willen we laten zien dat we niet afhankelijk zijn van kopers uit een bepaalde regio of land, maar dat wij een internationaal biederspubliek hebben. De kopers van de kunst in deze veiling kunnen namelijk uit heel Europa komen''.

Opbrengst voor het goede doel
Deze eerste hedendaagse kunstveiling organiseert Catawiki in samenwerking met Stichting Brain Technology Institute (BTI), het enige instituut wereldwijd, dat specifiek onderzoek verricht naar (bypass) technieken voor mensen met levensbedreigende, vasculaire hersenaandoeningen. Een deel van de opbrengst zal dan ook voor deze stichting zijn. Een groot aantal kunstenaars heeft speciaal voor dit goede doel een kunstwerk ter beschikking gesteld.

De veiling is gestart op vrijdag 22 januari en duurt tot en met zaterdag 30 januari
De veiling is te bezoeken via www.catawiki.nl/internationale-hedendaagse-kunst-veiling

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234