Legendarische singer-songwriter Graham Nash maakt data voor nieuwe Europese solo-tournee bekend

ONLINE VOORVERKOOP VAN ZIJN NIEUWE STUDIO-ALBUM GESTART

LOS ANGELES, 22 januari, 2016 /PRNewswire/ -- De legendarische singer-songwriter Graham Nash heeft de data van zijn 2016 European Tour bekend gemaakt. De tournee dient ter ondersteuning van zijn nieuwe studio-album This Path Tonight dat op 15 april 2016 wereldwijd in première gaat. Het album zal via het Blue Castle Label van Nash verkrijgbaar zijn op cd, via digitale kanalen en op vinyl. De distributie wereldwijd wordt verzorgd door ADA (Alternative Distribution Alliance).

Nash zal zich tijdens de tour laten begeleiden door zijn gitarist en producer Shane Fontayne. De tour staat zoals gebruikelijk in het teken van zijn langjarige traditie om geld in te zamelen via de special benefit seats van het Guacamole Fund. Daarnaast doneert hij per verkocht ticket $1 aan een goed doel. Reserveer vandaag al tickets, VIP packages en Guacamole Fund benefit seats via: bit.ly/gnasheupr [http://bit.ly/gnasheupr].

"Als je een song tot diens essentie ontleedt, dan houd je ofwel een song over die het verdient om gezongen te worden...of niet," aldus Nash. "Muziek maken met Shane Fontayne is en blijft altijd een enorm plezier. Hij bezit een aangeboren gevoel voor 'performance' en arrangement. Het feit dat een song als het ware 'tot leven moet komen' en er een reden moet zijn dat je juist die song zingt, is iets dat hij nooit uit het oog verliest. We willen ons publiek in de ogen kunnen kijken, we willen weten dat we op een echte manier contact met ze maken. Ik verheug me nu al enorm op deze tour waar ik heel veel plezier aan zal beleven."

This Path Tonight is het nieuwe studio-album met 10 originele songs van Graham Nash. Het is het eerste soloalbum met nieuwe nummers dat Nash in veertien jaar tijd heeft opgenomen. De productie is in handen van Shane Fontayne. Het is een beschouwelijk album dat in het teken staat van overpeinzingen en de transitie van een singer-songwriter die kan bogen op een carrière van ruim vijf decennia (the Hollies, CSN, CSNY) en nog niet aan stoppen denkt.

"Aan de realisatie van dit album heb ik enorm veel plezier beleefd," aldus Graham Nash. "Shane en ik hebben in een maand tijd 20 songs geschreven en die in acht dagen opgenomen. De songs roepen een ander gevoel op dan die van mijn eerdere albums, maar ze klinken er wel allemaal op de een of andere manier in door. Mijn leven is één lange reis van zelfontdekking, intense creaties en oprechte passie."

Graham Nash is tweevoudig Rock and Roll Hall of Fame en Songwriter Hall of Fame Inductee, Grammy Award winnaar, een New York Times bestsellerauteur en hij mag zich Officier in de Orde van het Britse Rijk (O.B.E.) noemen.

Kijk voor de voorverkoop van het album This Path Tonight en informatie over de tour op: www.grahamnash.com [http://www.grahamnash.com/].

Neem voor meer informatie contact op met Michael Jensen van Jensen Communications via het nummer: (626) 585-9575 of per e-mail: info@jensencom.com [mailto:info@jensencom.com].

Nummers1. This Path Tonight
2. Myself At Last
3. Cracks In The City
4. Beneath The Waves
5. Fire Down Below
6. Another Broken Heart
7. Target
8. Golden Days
9. Back Home
10. Encore

Data voor de Europese tour


27 mei Straatsburg, Frankrijk La Laiterie

28 mei Utrecht, Nederland TivoliVredenburg Ronda

29 mei Parijs, Frankrijk La Cigale

31 mei Antwerpen, België De Roma

2 juni Padua, Italië Gran Teatro Geox

3 juni Como, Italië Teatro Sociale

4 juni Rome, Italië Auditorium Parco Della Musica

6 juni Trento, Italië Centro Servizi Culturali

7 juni Napels, Italië Teatro AuguesteoGraham Nash


Web site: http://www.grahamnash.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234