Clarks introduceert Trigenic, een nieuwe innovatie die is gebouwd volgens dezelfde eenvoudige principes als hun iconische Desert Boot

STREET, Engeland, January 21, 2016 /PRNewswire/ --

Originals: 190 jaar expertise in het schoenmakersambacht samengevoegd in één product. Het merk staat bekend om het introduceren van innovatieve schoenen op de markt en een onconventionele en soms radicale benadering heeft geleid tot de bekendheid van internationaal erkende iconen als The Desert Boot en Wallabee®.

Klik hier om het Multimedia-persbericht te lezen:
http://www.multivu.com/players/uk/7732251-clarks-c...

Voortbordurend op deze 'vrijdenkende' ontwerpfilosofie, combineert Clarks het schoenmakersambacht en tradities met geavanceerde technologie en innovatie met als resultaat de Trigenic Flex: een toekomstig icoon. De Trigenic Flex is een prachtig ontworpen en zeer originele alledaagse schoen met een gedeconstrueerd ontwerp voor een minimale en frisse uitstraling.

De Trigenic Flex is geïnspireerd op een origineel Hygienic-ontwerp van Clarks uit 1883. Stijlvolle schoenen die de natuurlijke vormen en lijnen van de voet aannamen. Een groot contrast met de zeer oncomfortabele en vervormende mode uit die tijd.  Prad Indrakumar, Senior Designer, Clarks Originals, verklaart:

"We zijn begonnen met het bekijken van de 'Hygienic'-collectie van Clarks uit 1883. In de schoenen uit deze collectie konden de tenen vrij bewegen, terwijl je liep. Revolutionair voor die tijd. We hebben gekeken hoe we deze schoen in de huidige tijd konden plaatsen."

Geavanceerde kennis op het gebied van biomechanica, materialen en moderne fabricagemethoden zijn samengebracht voor de ontwikkeling van een stijlvolle schoen die meebuigt met de natuurlijke beweging van de voet. Een anatomische duurzame pasvorm is afgeslankt en gecombineerd met een driedelige, losgekoppelde zool om elke beweging op te vangen. Het gedeconstrueerde bovenwerk is vervaardigd van eersteklas leer, dat gesneden, gebogen en vastgezet is voor optimaal comfort.

Supermoderne styling, een klassiek mocassin-model en een baanbrekende insteek staan symbool deze moderne kijk op de erfenis van Clarks. Trigenic Flex is een geheel nieuwe stijl die geavanceerde schoenenfabricage, traditionele ambachtelijkheid en modern design bij elkaar brengt voor een zeer unieke schoen met stijl en inhoud.

Noot voor de redactie 
C&J Clark Limited, merkeigenaren van Clarks, een particulier schoeiselbedrijf, werd in 1825 in Street, Somerset in het VK opgericht door de familie Clark. De Clarks Group, die nog steeds gevestigd is in Street, ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt een breed assortiment aan schoenen en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. Het merk Clarks staat wereldwijd bekend om zijn kwaliteit en stijl met comfort. 
De Clarks Group is van een toonaangevende schoenenfabrikant in het VK uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een omzet van 1,5 miljard GBP met retail-, groothandel-, franchise- en online kanalen in meer dan 100 markten wereldwijd.  

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160108/320303


Video: http://www.multivu.com/players/uk/7732251-clarks-c...

Clarks International

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234