Theater zonder woorden, over liefde en het gebrek daaraan

Achttien acteurs, met en zonder beperking, spelen een voorstelling over de mogelijkheden en beperkingen die liefde ons in het dagelijks leven oplegt. Deze muziek- en bewegingsvoorstelling wordt gespeeld zonder woorden, met live muziek.

"Het is 'de liefde' waar het in het leven om draait. Dat is meer dan alleen verliefdheid, passie en lust. Liefde is onontkoombaar, soms obsessief, geeft ons troost. Het leven moet je met liefde leven," aldus Paul Röttger, regisseur van de voorstelling.

Con Amore gaat niet alleen over situaties waar liefde aanwezig is, maar ook over die momenten wanneer het afwezig is of lijkt te zijn. In de voorstelling zie je tekortkomingen rondom de liefde en die zijn soms ongemakkelijk, pijnlijk en vreemd. Taboes worden door Röttger niet geschuwd.

De drie huidige culturele instellingen Galerie Atelier Herenplaats, Theater Maatwerk (beiden onderdeel van Pameijer) en rotterdamscentrumvoortheater zijn samen op weg naar een nieuwe culturele instelling. Deze nieuwe Rotterdamse instelling is uniek in Nederland en daarbuiten. Mensen met en zonder beperking werken structureel samen aan professionele kunstuitingen op het gebied van theater, muziek, beweging en beeldende kunst. Vanaf 2017 hoopt de nieuwe instelling opgenomen te zijn in het Cultuurplan van Gemeente Rotterdam en voorstellingen te maken voor een breed publiek.

concept en regie
Paul Röttger

schrijver scenario
Erik-Ward Geerlings

speeldata
januari: 23, 24, 30, 31
februari: 13, 14, 20, 21
maart: 19, 20, 26, 27
april: 2, 3, 9, 10

tijd
17:00 uur
locatie
rotterdamscentrumvoortheater
Mathenesserdijk 293 te Rotterdam

tickets
Euro 15,- inclusief een gezonde maaltijd

reserveren
www.rcth.nl

Geplaatst in:

Voor meer informatie en vragen:
Robert Schell, productieleider
Te bereiken via: 06 40 60 26 38 en robert@rcth.nl
of
Dominique Mol, pr & communicatie
Te bereiken via: 06 14 79 73 37 en dominique@rcth.nl

Rotterdams Centrum voor Theater

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234