VUmc geeft definitieve gunning nieuwbouw VUmc Imaging Center Amsterdam

NIEUWEGEIN, Nederland, January 19, 2016 /PRNewswire/ --Ballast Nedam en ULC groep vormen samen het consortium  
Na een succesvol doorlopen verificatiefase heeft VUmc aan De Beeldbouwers VOF (Ballast Nedam en ULC Groep) de definitieve gunning gegeven voor de bouw van het VUmc Imaging Center Amsterdam. De gunning omvat de uitvoeringswerkzaamheden voor bouwkundige en installatietechnische voorzieningen, transportinstallaties en cleanroom-voorzieningen voor de nieuwbouw van het Imaging Center en de nieuwbouw voor een kelderlaag, bestemd voor het toekomstig Diagnostisch Centrum.
Het bouwproject
VUmc gaat in de tuin naast de bestaande kliniek de nieuwbouw realiseren. Het project Imaging Center beslaat ongeveer 16.000 m2 (waarvan circa 14.000 m2 nieuwbouw). De nieuwbouw van het Imaging Center bestaat uit zes bouwlagen. In het gebouw zullen de vakgroepen Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, BV Cyclotron en LaserLaB Amsterdam van de VU samengevoegd worden. Tevens wordt naast het Imaging Center de kelderlaag van het toekomstige Diagnostisch Centrum gerealiseerd. De bouwwerkzaamheden starten begin maart 2016. Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2019 de eerste patiënt het Imaging Center betreden. Wouter Bos, voorzitter Raad van Bestuur VUmc: "Dit gebouw hoort bij hoe VUmc wil zijn: academisch, innovatief en leidend".
Flexibel inzetbaar  
Het VUmc Imaging Center Amsterdam wordt een flexibel inzetbaar gebouw. Innovatie en hightech apparatuur op het gebied van imaging krijgen een prominente plek onder één dak. Het grote aantal beeldvormende apparatuur, de hoogwaardige laboratoria en de sterke diversiteit aan gebruikers stellen hoge eisen aan de flexibiliteit. Het gebouw moet snel aangepast kunnen worden aan de continu ontwikkelende onderzoeksapparatuur.
Duurzaamheid 
VUmc wil zijn ambities voor duurzame huisvesting zichtbaar maken met een BREEAM-certificering. Voor VUmc Imaging Center Amsterdam geldt de ambitie om het BREEAM keurmerk Very Good te behalen.
VUmc: We see a bright image
VUmc wil leidend blijven in de wereld op het gebied van medische beeldvorming en tracerontwikkeling. Al haar activiteiten die te maken hebben met beeldvormende technieken worden samengebracht in één nieuw Imaging Center. Topzorg en toonaangevend onderzoek in een modern en flexibel gebouw.
Ambities VUmc 
Met het nieuwe Imaging Center wil VUmc drie ambities waarmaken: synergie, flexibiliteit en duurzaamheid. Het fysiek samenbrengen van alle beeldvormende disciplines is een belangrijke stap naar inhoudelijke synergie tussen de vakgroepen en met externe partijen. De nieuwbouw moet de synergie en de samenwerking tussen de partijen bevorderen. Ontmoeting, communicatie en samenwerking vormen dan ook de basis van het gebouw. Het gebouw wordt een interactief platform voor de diverse gebruikers. Het samenbrengen van de nieuwste beeldvormende technieken en experts vanuit verschillende disciplines levert grote winst op voor patiënten met onder meer kanker, hersenaandoeningen of hart- en vaatziekten en voor bedrijven die zich richten op geneesmiddelenontwikkeling.
Ballast Nedam richt zijn strategische focus op het in Nederland en internationaal succesvol verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting en mobiliteit. Daarnaast werken we aan projecten waar we door onze specialistische kennis en kunde het verschil maken voor de opdrachtgever. Ballast Nedam hanteert daarbij een gedifferentieerde marktbenadering vanuit drie divisies.
Met verdere industrialisatie van het bouwproces door de inzet van innovatieve modulaire concepten en standaardisatie realiseert Ballast Nedam blijvende kwaliteit tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van Euronext. http://www.ballast-nedam.nl
ULC Groep behoort tot de grotere, landelijke opererende multidisciplinaire  installatiebedrijven in Nederland. Een familiebedrijf dat zich inzet om de doelstellingen van haar opdrachtgevers op duurzame wijze in te vullen. ULC ontwerpt, realiseert en onderhoudt alle voorkomende gebouwinstallaties. Gemotiveerde medewerkers zetten zich in voor nieuwbouw, renovaties en uitbreidingen van onder andere ziekenhuizen, laboratoria, musea, universiteiten en kantoren eveneens worden transitietrajecten van onder andere kantoren naar studentenhuisvesting gerealiseerd.
De ULC Groep is opgericht in 1923 bestaat uit ULC Installatietechniek, ULC Technisch Beheer en Bectro Installatietechniek.Ballast Nedam


CONTACT: Noot voor de redactie: Meer informatie: Ballast Nedam N.V., SusanVersteeg, telefoonnummer (06)-22-95-97-72, of e-mails.versteeg@ballast-nedam.nl, ULC Groep, Wim Berger, telefoonnummer(030)-26-50-500 / (06)-51-80-82-03 of e-mail Wj.berger@ulcgroep.nl

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234