Onlineprinters heet de 500.000e klant welkom

AMSTERDAM and BRUSSEL, January 19, 2016 /PRNewswire/ --Onlinedrukkerij meldt recordjaar - miljoenen geïnvesteerd 

- Vaste clientèle van Onlineprinters GmbH groeit tot meer dan een half miljoen
klanten 
- In het recordjaar 2015 heeft de onlinedrukkerij meer dan 2,1 miljard stuks drukwerk
geproduceerd 
- Miljoenen geïnvesteerd in productie en infrastructuur 
- drupa-jaar 2016 veelbelovend, impulsen verwacht 


Ook in het elfde jaar van haar bestaan ontwikkelde de onlinedrukkerij Onlineprinters GmbH zich opnieuw dynamisch. De onderneming, die 15 internationale onlineshops exploiteert onder de merknaam Onlineprinters, won een aanzienlijk aantal nieuwe klanten en kon in december 2015 haar 500.000e klant welkom heten. Het aantal personeelsleden groeide in de loop van het jaar naar 600 medewerkers. In totaal heeft de onderneming in 2015 meer dan 2,1 miljard gedrukte producten gefabriceerd.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160119/323474 )

In de loop van het recordjaar investeerde Onlineprinters miljoenen in infrastructuur, druk- en afwerkingsmachines. Met meer dan 110 drukunits blijft Onlineprinters de grootste drukkerij van Europa die drukt in het 3b-formaat.
Florerend handelsmodel 
De onderneming, die in Duitsland is gevestigd, behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa en was een van de eerste aanbieders op het gebied van online-drukwerk. Als enige van de marktleidende onlinedrukkerijen kwam de onderneming voort uit een klassiek drukbedrijf. Het handelsmodel combineert industrie en e-commerce: Klanten kunnen hun individuele drukwerk snel en eenvoudig via internet bestellen, wat vervolgens in de bedrijfseigen fabrieken van de onderneming wordt vervaardigd. Er wordt geproduceerd in zogenoemde gecombineerde bewerkingen, waarbij orders van meerdere klanten op één drukplaat worden gecombineerd, waardoor kosten worden geminimaliseerd en het milieu wordt ontzien. Het assortiment van Onlineprinters omvat meer dan 1400 stuks drukbare producten en varieert van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot en met grootformaat reclamesystemen.
Trend gaat in de richting van kleine oplagen 
Het online drukken heeft individueel drukwerk toegankelijk gemaakt voor een brede groep kopers, omdat door de industriële productie kleine oplagen al voordelig verkrijgbaar zijn. In vergelijking met vorig jaar kwam bij Onlineprinters meer dan een vijfde aan opdrachten meer binnen met een aantal van tot wel 100 stuks per keer. Net zo ging het bij opdrachten van slechts één exemplaar. Deze laatste ontwikkeling is toe te schrijven aan de snelle groei op het gebied van grootformaat producten. Bijzondere belangstelling valt reclamemiddelen voor buiten zoals reclamezeildoeken, reclameborden en vlaggen te beurt, die bij Onlineprinters in het gewenste formaat tot op de centimeter nauwkeurig kunnen worden besteld.
Onlineprinters in het drupa-jaar 2016 
Voor 2016 blijft Onlineprinters zijn tot nog toe nagestreefde jaardoelen trouw: Er wordt gestreefd naar een groeipercentage van dubbele cijfers. En dus zal er meer in druk en verdere verwerking worden geïnvesteerd. "Vooral op het gebied van B2B en op internationale markten zien wij mogelijkheden", vertelt directeur dr. Michael Fries. Bedrijfsoprichter en directeur Walter Meyer gaat uit van nog meer groei op het gebied van grootformaat drukwerk: "De trend in de richting van buitenreclame op een groot oppervlak zal in 2016 sterker worden, omdat dergelijke producten door het online drukken voordelig zijn geworden en een bestelling maar een paar minuten duurt." Onlineprinters verwacht bovendien belangrijke impulsen van de beurs voor het grafische en industriële drukwezen, drupa. "Thema's zoals procesverbeteringen in de verdere verwerking en digitale high-volume-druk in hoge kwaliteit zijn interessant en spelen de industriële gelegenheidsdruk in handen. Daarmee worden op het gebied van online drukken nieuwe keuzes en producten mogelijk", aldus Fries optimistisch.
Bedrijfsfilm van Onlineprinters: 
https://www.youtube.com/watch?v=0NPozd6pWeo
Over Onlineprinters GmbH 
Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Onder het motto "Drukwerk gewoon online bestellen" verkoopt de onderneming drukbare producten via 15 webshops aan 500.000 klanten in 30 landen van Europa. Internationaal is het bedrijf bekend onder de merknaam "Onlineprinters", in Duitsland presenteert het zich als "diedruckerei.de". Het productassortiment omvat 1400 soorten drukwerk variërend van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot grootformaat reclamesystemen. Het succesrecept van de productie van individueel drukwerk zoals bedoeld in de industrie 4.0 is gebaseerd op drie pijlers: onlineverkoop, een volledig geïntegreerde productie van bestelling tot en met verzending en verzameldruk. In dit laatste onderdeel worden in zogenoemde gecombineerde bewerkingen meerdere drukopdrachten gezamenlijk geproduceerd, waardoor kosten worden verlaagd en het milieu wordt ontzien. Klanten kunnen kiezen uit opties als spoeddruk (productie op dezelfde werkdag), overnight-levering, klimaatneutrale productie en vrije formaatkeuze bij geselecteerde producten. Onlineprinters GmbH heeft 600 medewerkers in dienst en produceert jaarlijks meer dan twee miljard stuks drukwerk.
- Cross reference: Picture is available at AP Images (http://www.apimages.com) -

 
Perscontact: 
Onlineprinters GmbH 
Patrick Piecha 
PR-Referent 
Rudolf-Diesel-Strasse 10 
91413 Neustadt an der Aisch 
Duitsland 
Tel.: +49-(0)9161-6209807 
press@onlineprinters.com 
http://www.onlineprinters.nl [http://www.diedruckerei.de ]   
http://www.onlineprinters.be 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160119/323474


Onlineprinters GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234