TOM publiceert rapport over liquiditeit optiebeurzen

TOM maakt een rapport openbaar over de liquiditeit van alle Nederlandse opties op de verschillende beurzen. Hierin voorziet zij in de behoefte van de markt die ontstaat met de introductie van MiFID II per 2017.

Met de introductie van MiFID II zijn banken en brokers verplicht om 'toereikende' maatregelen te nemen voor hun klanten om bij de uitvoering van onder andere optie transacties het beste resultaat te behalen. Daarbij dient de bank of broker te bepalen welke beurzen zij aanbiedt aan haar klanten voor uitvoering van klantenorders en jaarlijks de top-vijf beurzen openbaar te maken waarop is gehandeld.

Ter ondersteuning van deze keuze publiceert TOM een rapport waarin per optie-klasse wordt beoordeeld welke beurs hoeveel procent van de tijd de beste prijs geeft. Dit onderzoek is zelfstandig uitgevoerd door Markit, een marktleider in het analyseren van kapitaalmarkten, in opdracht van TOM en behelst een vergelijking van de beurzen Eurex, Euronext en TOM.

Over de gerapporteerde periode (december 2015) blijkt volgens het rapport van Markit ondermeer dat TOM gemiddeld 76% van de handelsdag de beste quotes in aandelenopties heeft, Euronext 73% en Eurex 34%. Het volledige rapport is te vinden op: http://tommtf.eu/media/63339/markit.pdf

(De optelling van de percentages is boven de 100% omdat het ook kan voorkomen dat meerdere beurzen tegelijk dezelfde beste prijs hebben)

Over TOM (The Order Machine)
TOM is een beurs in Nederland voor aandelen en opties en streeft naar een optimale marktwerking tussen beurzen. Om klanten de beste beschikbare prijs voor een order te bieden, heeft TOM een zoekmachine ontwikkeld ('TOM Smart Execution') die, sneller dan met het blote oog waarneembaar is, de prijzen tussen beurzen vergelijkt. In beginsel voert de zoekmachine de order uit tegen de best beschikbare prijs. De aandeelhouders van TOM zijn ABN AMRO Clearing Bank, BinckBank, IMC, Nasdaq en Optiver.

About Markit
Amongst other financial information units, Markit has a market structure analytics and trading compliance business (RegOne Solutions). It provides trade analysis and best execution reporting, as well as value added trade compliance workflows and data visualization tools. Markit has a global client base comprised of regulated broker-dealers, asset managers, alternative trading systems, stock exchanges and other industry professionals.

TOM Holding NV

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234