TooropMavo in Rotterdam nu 6 jaar een 'Excellente School'

Rotterdam, 18 januari 2016 - Nadat de school in 2012, 2013, 2014 al beoordeeld was als 'Excellente School' mocht de TooropMavo maandag 18 januari het wederom het predicaat 'Excellente School ' in ontvangst nemen. Dit jaar werden de predicaten toegewezen door de Inspectie van het Onderwijs en hebben zij een geldigheidsduur van 3 jaar.

De kwaliteit van de TooropMavo (Vmbo-t) is hiermee niet alleen aantoonbaar maar ook duurzaam.
In haar rapport roemt de jury het 'maatwerk' van de school op het gebied van begeleiding, het brede aanbod in de creatieve vakken en het welbevinden van de leerlingen. De PLUS-programma's (buiten de reguliere lessen om) zorgen voor vertrouwen en talentontwikkeling.

De jury is duidelijk in haar oordeel dat het excellentieprofiel past bij de identiteit van de school en dat het onderwijsconcept op een natuurlijke wijze in de praktijk wordt waar gemaakt. Ook de contacten met de basisscholen en de samenwerking met de vervolgopleidingen werden gewaardeerd. Doorlopende leerlijnen met de Theater Havo/Vwo, het Grafisch Lyceum en de beeldende afdeling van Het Lyceum Rotterdam leveren al enkele jaren prima resultaten op. Zowel intern als extern wordt het excellentieprofiel dus zichtbaar en wordt de toekenning van het predicaat onderschreven.
Voor de school (en het team) wordt deze meerjarige onderscheiding echter niet alleen gezien als een blijk van waardering maar ook als een uitdaging om het onderwijs voortdurend te blijven verbeteren.

De TooropMavo is een categorale Mavo met zo'n 400 leerlingen. Zij is gevestigd is in Rotterdam in de deelgemeente Schiebroek-Hillegersberg , grenzend aan de gemeente Lansingerland.

Op de website www.onderwijsinspectie.nl/excellentescholen2015 is een scholenkaart te vinden van alle excellente scholen in Nederland. Dit jaar hebben in totaal 130 scholen, (basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en scholen voor voortgezet onderwijs) het predicaat Excellente School 2015-2017' verkregen. Op de website www.detooropmavo.nl is meer te lezen over de onderwijskundige profilering van de school.

Geplaatst in:

TooropMavo

plaats:
Rotterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234