Wecycle-scholen helpen Stichting Jarige Job met Verjaardagsboxen

Kinderen uit arme gezinnen krijgen zo een leuke verjaardag

Wecycle heeft Stichting Jarige Job een cheque overhandigd voor 285 Verjaardagsboxen. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. Voor elke basisschool die meedeed aan de jaarlijkse inzamelactie van oude elektrische apparaten, stelde Wecycle een bedrag beschikbaar aan Jarige Job. De scholen ontvangen een cadeau. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Wecycle wil verbinden en is daarom graag betrokken bij lokale initiatieven. Het is goed dat kinderen leren om e-waste niet weg te gooien maar in te leveren en het is mooi dat zij via onze scholeninzamelactie andere kinderen een leuke verjaardag bezorgen. Jarige Job organiseert dit en wij dragen ons steentje hieraan van harte bij."

Huib Lloyd, directeur Jarige Job: "Het is goed om te zien dat kinderen bewust worden gemaakt van hun omgeving. Door de scholeninzamelactie van Wecycle worden kinderen betrokken bij het milieu en hun sociale nabijheid. Op een laagdrempelige en aansprekende manier zetten de scholen zich in voor een betere toekomst voor ieder kind!"

Educatie
Wecycle wil kinderen leren dat e-waste niet thuis hoort in de vuilnisbak maar ingeleverd moet worden voor recycling. Elke basisschool in Nederland heeft daarom toegang tot de educatieve materialen van Wecycle. Ook kunnen alle scholen meedoen met de jaarlijkse inzamelactie. De aanmelding voor 2016 is reeds geopend (www.wecycle.nl/scholen).

Afgelopen jaar hebben meer dan 180 scholen zo'n 15.000 kleine elektrische apparaten ingezameld tegen 12.500 het jaar ervoor. Wecycle laat deze apparaten voor bijna 80 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, scholen, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over Stichting Jarige Job
In Nederland zijn er ruim 61.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar (SCP) die hun verjaardag niet kunnen vieren! Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar zijn er geen cadeautjes, geen ballonnen en geen traktaties voor op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke verjaardag. De missie van Jarige Job luidt dan ook: 'Ieder kind verdient een verjaardag.' Meer informatie: www.jarige-job.nl.

Voor nadere informatie over Wecycle kunt u contact opnemen met Ted van Hintum via telefoon (079) 7600 641 of 06 54 25 39 83 of via e-mail: ted.vanhintum@wecycle.nl.

Wecycle

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.wecycle.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234