Uitnodiging: Dag van de Industrie 'Nederland Maakt!'

Fotomoment en rapportpresentatie
'Dag van de Industrie' op woensdag 20 januari - Rapport 'Nederland Maakt!'

Op woensdag 20 januari organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland samen met de aangesloten industriële brancheorganisaties en bedrijven de 'Dag van de Industrie'. Deze dag biedt de kans om kennis te maken met de veelzijdigheid van de Nederlandse industrie. Als oplosser van maatschappelijke uitdagingen en als knooppunt van vernieuwing. Tijdens deze dag ziet het rapport 'Nederland Maakt!' het licht.

Het rapport vormt de neerslag van een onderzoeksproject dat het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW en MKB-Nederland zijn gestart om het brede belang van de Nederlandse industrie voor economische groei en welvaart in kaart te brengen.

Het programma van de dag is als volgt:
12.15 uur Plein in Den Haag (fotomoment):
Lancering met voorzitters en vertegenwoordigers van politieke partijen. De overhandiging vindt tussen 12.15 en 12.30 uur plaats op het Plein in Den Haag. De 'Multitooltrac' van Boessenkool (de eerste elektrische modulaire landbouwmachine) zal als decor van deze bijeenkomst dienen.
13:00-13:30 uur Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 Den Haag:
Presentatie van het rapport 'Nederland maakt!' door FME voorzitter Ineke Dezentjé Hamming aan minister Kamp van Economische Zaken. Deze studie zet de feiten over het belang van de industrie voor Nederland op een rij. Minister Kamp zal zijn eerste reactie op het rapport geven.
13:30-14:30: Debat over feiten, belang en toekomst van de industrie.
Het rapport 'Nederland Maakt' is mede gebaseerd op twee onderliggende rapporten, 'Dutch Manufacturing Competing in Global Value Chains' van de Rijksuniversiteit Groningen en een rapport van het ministerie van Economische Zaken naar het belang van de industrie. Gaaitzen de Vries (RUG) en David Pappie (directeur Topsectoren bij Economische Zaken) zullen hun bevindingen kort toelichten.
Hierna volgt een paneldiscussie met onder andere Marieke Blom (ING), Hans de Jong (Philips), Gijs van Dijk (FNV) en Fried Kaanen (Metaalunie). Zij staan stil bij de vraag wat de volgende stappen moeten zijn in het Nederlandse industriebeleid.
14:30-15:00: Discussie met leden van de Tweede Kamer.
Kamerleden zullen in Nieuwspoort 'daten' met ondernemers uit industriële sectoren. Direct na deze 'date' zal de dagvoorzitter de kamerleden vragen wat hen is opgevallen in hun gesprekken met ondernemers. Er is gelegenheid voor discussie met de zaal.
15:00-16:00: Borrel

Belangstellende media kunnen zich aanmelden bij Rixt Bonte
Graag uw voor- en achternaam en medium doorgeven bij voorkeur per e-mail: bonte@vnoncw-mkb.nl

Voor meer informatie:
VNO-NCW en MKB-Nederland
Roelf van der Kooij, 070 - 3490 173 / 06 51 28 45 88

Vereniging FME-CWM
Roderik Potjer 06 54 25 39 88.

VNO-NCW en MKB-Nederland

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234