Fit For Free Maatschappelijk Hoofdsponsor Spierathlon

Fitnessketen zet clubs en medewerkers in voor donaties

Fit For Free en stichting Spieren voor Spieren gaan voor de tweede editie van de Spierathlon een intensieve samenwerking aan. Tijdens deze editie van de Spierathlon, een 1/8 triathlon voor kinderen met een spierziekte, nemen vanuit Fit For Free minimaal 75 teams deel. Ook organiseren alle clubs diverse activiteiten om zo veel mogelijk donaties op te halen voor de tweede editie van de Spierathlon op 4 juni aanstaande.

Ieder kind verdient spierballen
Tjeerd Barthen, directeur Fit For Free: "Wij zijn heel trots om Maatschappelijk Hoofdsponsor te zijn van de Spierathlon. De eerste teams zijn inmiddels samengesteld en er komen nog veel meer teams bij. Onze huidige campagne richt zich op het stellen van sportieve doelen. Daarom hebben we in iedere club een 'Wall of Goals' neergezet. Hierop kan iedereen zijn of haar sportdoel schrijven en zo wordt dat doel ook daadwerkelijk vastgelegd. Eén van de doelen voor medewerkers van Fit For Free is: spierballen kweken voor de Spierathlon. Door middel van verschillende sportieve activiteiten in de clubs halen we zo veel mogelijk sponsorgeld op voor Spieren voor Spieren. Specifiek voor een bijdrage aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht".

Ook Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren, is erg blij met de samenwerking: "De koppeling is heel vanzelfsprekend. Iedereen verdient spierballen. Ook kinderen met een spierziekte. In de clubs van Fit For Free trainen dagelijks mensen hun spieren. De koppeling met de campagne 'The Wall of Goals' waarbij de Fit For Free medewerkers straks als doel hebben 'Spierballen kweken voor de Spierathlon' maakt dat Fit For Free fantastisch past bij de Spierathlon en onze ambitie en ons motto 'gezonde spieren voor zieke spieren' versterkt. Een partnership als deze is voor ons heel belangrijk. Met de samenwerking hopen we mensen nog meer te kunnen motiveren om de komende maanden zelf ook spierballen te kweken voor de Spierathlon op 4 juni."

Over Fit For Free
Fit For Free is een fitnesscentrum waar men al kan trainen vanaf 9,95 euro per maand. In 2005 opende Fit For Free voor het eerst haar deuren in Capelle a/d IJssel. Na de opening groeide het bedrijf al snel uit tot een keten en inmiddels zijn er al 78 clubs in Nederland. De afgelopen jaren is er binnen het concept veel veranderd. Zo biedt Fit For Free naast lage tarieven en kwalitatieve fitnessapparatuur, ook steeds meer extra faciliteiten aan en is er hard gewerkt aan de uitstraling van de clubs. Kijk voor meer informatie www.fitforfree.nl.

Over de Spierathlon
De Spierathlon is een 1/8 triathlon voor kinderen met een spierziekte. De Spierathlon vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in Ouderkerk aan de Amstel bij de Ouderkerkerplas. Hier zullen in teamverband families met kinderen (met of zonder spierziekte) op 4 juni aanstaande 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen om geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. De opbrengst van de Spierathlon draagt bij aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ in Utrecht, zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik kunnen maken van gecentraliseerd zorgonderzoek en diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan om spierziekten uiteindelijk de wereld uit te helpen. Kijk voor meer informatie op www.spierathlon.nl.

Over Stichting Spieren voor Spieren
De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren zet de opbrengsten van fondsenwervende activiteiten snel en effectief in ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Hiervoor richt de Stichting diverse kinder- en expertisecentra op. Onder het motto 'gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Alles is erop gericht om spierziekten de wereld uit te helpen. Om de kwaliteit van leven te verbeteren investeert de Stichting in de ontwikkeling van hulpmiddelen en worden er jaarlijks diverse leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stichting Spieren voor Spieren
Marlies Hommes
Manager PR & Communicatie
T: 06-43024168
E: marlies@spierenvoorspieren.nl
www.spierenvoorspieren.nl

Fit For Free
Ronald van Hasselt
Marketing Manager
T: 06-39348981
E: r.vanhasselt@fitforfree.nl
www.fitforfree.nl

Fit For Free

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234