Low Speed Ventilation levert uiterst efficiënte serverkoeling

LUND, Zweden, January 18, 2016 /PRNewswire/ --Low Speed Ventilation (LSV) - een nieuw, uiterst efficiënt koelconcept voor serverruimtes - is de meest recente uitbreiding van Alfa Laval's aanbod van koeloplossingen voor datacenters. 
Miljoenen servers in datacenters over de hele wereld genereren enorme hoeveelheden warmte tijdens het verwerken van data. Conventionele serverkoeltechnologie brengt hoge luchtsnelheden van 8-9 meter per seconde met zich mee en voor het verplaatsen van lucht is bij deze snelheden veel energie nodig. Hierdoor kan het Venturi-effect ontstaan, wat leidt tot luchtdrukverschillen en "hot spots" waardoor servers oververhit kunnen raken.
Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier: http://www.multivu.com/players/uk/7736352-low-speed-ventilation-efficient-cooling
Alfa Laval heeft een uniek en gepatenteerd koelconcept, Low Speed Ventilation, dat lucht levert bij een aanzienlijk lagere snelheid: 1,5 tot 1,8 meter per seconde. Verlaging van de luchtsnelheid en het leveren van een optimale luchtstroom neemt het Venturi-effect weg, minimaliseert drukverschillen en voorkomt problemen zoals 'hot spots'. Aangezien LSV werkt met een normale luchtdruk, moeten datacenteroperators alleen zorgen dat er lucht beschikbaar is, geen luchtdruk, waardoor het veel eenvoudiger is om optimale omstandigheden in de serverruimte te realiseren.
Omdat er grote hoeveelheden lucht vereist zijn voor Low Speed Ventilation, zijn LSV-koelers groter dan conventionele koelers. Alfa Laval Arctigo LSV-luchtkoelers zijn speciaal ontworpen met een grote doorsnede. Ze bevinden zich buiten de serverruimte en zorgen ervoor dat de servers altijd van voldoende temperatuurgeregelde lucht worden voorzien en ze verbruiken veel minder energie dan conventionele koeloplossingen.
"Low Speed Ventilation is een unieke technologie die de huidige oplossingen voor het koelen van serverruimtes uitdaagt", vertelt Mats Carselid, Marketing Manager Datacenter Cooling. "We leven in een tijdperk geobsedeerd door snelheid, dus het kan wat tegennatuurlijk aanvoelen dat je prestaties kunt verbeteren door iets te vertragen. Maar ons nieuwe concept laat zien dat als je de luchtsnelheid vertraagt, je problemen kunt voorkomen  die  vaak optreden  bij conventionele serverkoeling en veel voordelen krijgt, zoals een grotere energie-efficiëntie en lagere energiekosten. Alleen al het feit dat Low Speed Ventilation-technologie het mogelijk maakt om in serverruimtes onder normale luchtdruk te werken is al een echte innovatie."
De LSV-technologie wordt inmiddels al met succes gebruikt in serverruimtes in Nederland.
LSV: belangrijkste voordelen  

- Laagste PUE - Power Usage Effectiveness van 1,07 vergeleken met het
marktgemiddelde voor wereldwijde datacenters van 1,5.
- Lager energieverbruik - "leaner koelen", omdat de EC ventilatoren de lucht bij lage
snelheid naar de servers distribueren.
- Eenvoudiger onderhoud - LSV-koelers bevinden zich buiten de serverruimte, voor een
betere toegankelijkheid bij onderhoud.
- Lagere kosten - verlaagt koelinggerelateerde energierekeningen met maximaal 30%,
afhankelijk van de grootte, het type en de locatie van het datacenter.


LSV-koelers voor serverruimtes maken deel uit van de bestaande reeks Alfa Laval-producten zoals platenwarmtewisselaars met pakkingen, droge koelers en adiabatische koelers, die gecombineerd kunnen worden in geïntegreerde systemen voor de koelbehoeften van datacenters.
Voor meer informatie: http://www.alfalaval.com/datacenter
Over Alfa Laval 
Alfa Laval is een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde producten en maatwerkoplossingen gebaseerd op haar kerntechnologieën warmteoverdracht, separatietechnologie en het verwerken van vloeistoffen.
De apparatuur, systemen en services van het bedrijf zijn gericht op het ondersteunen van klanten bij het optimaliseren van hun procesprestaties. De oplossingen helpen hen bij het verwarmen, afkoelen, scheiden en transporteren van producten in industrieën die voedingsmiddelen en dranken, chemicaliën en petrochemische producten, geneesmiddelen, zetmeel, suiker en ethanol produceren.
De producten van Alfa Laval worden ook gebruikt in energiecentrales, aan boord van schepen, in de machinebouwindustrie, in de mijnbouw en voor de behandeling van afvalwater, maar ook voor toepassingen in klimaatcomfort en koeling.
De wereldwijde organisatie van Alfa Laval werkt nauw samen met klanten in bijna 100 landen om hen te helpen internationaal voorop te blijven lopen.
http://www.alfalaval.nl

 
Neem voor meer informatie contact op met:

 
Anne-Marie Scholtz, Regional Communication Manager 
Alfa Laval Benelux BV, Breda, Nederland 
+31-76-57-91-530 
annemarie.scholtz@alfalaval.com 


 
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160115/322721 )

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160115/322671LOGO )
Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160115/322721http://photos.prnewswire.com/prnh/20160115/322671LOGO

Video:
http://www.multivu.com/players/uk/7736352-low-speed-ventilation-efficient-cooling


Alfa Laval Lund

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234