Burgemeester Den Haag waardeert Zonne-energie project 'Zon op Museon'

Burgemeester Den Haag waardeert Zonne-energie project 'Zon op Museon' voor wijkbewoners

Vandaag sprak Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, in het Museon zijn waardering uit over het zonne-energie project ‘Zon op Museon’ voor wijkbewoners. Het Museon heeft haar dak gratis ter beschikking gesteld voor het initiatief uit het Haagse Statenkwartier, om 208 zonnepanelen te plaatsen. Vandaag is de oplevering van de panelen feestelijk gevierd. ‘Buurt Energie Statenkwartier’ (BES) initieerde met partner ‘Zon op Nederland’ de coöperatie ‘Zon op Museon’. Dit is een collectief zonne-energie project voor en door wijkbewoners die geen (of niet genoeg) zonnepanelen op eigen dak kunnen plaatsen.

Buurt voor duurzaam
In april j.l. ging de verkoop van start. Afgelopen december waren alle panelen verkocht en geplaatst. Bij vele wijkbewoners bleek het plan om samen met buurtgenoten eigen stroom op te wekken aan te slaan. Inmiddels is er zelfs een wachtlijst voor nader te vinden zonnedaken in de wijk.

Meer informatie: zonopmuseon@gmail.com

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Via educatieve en attractieve tentoonstellingen wil het museum met een zo’n breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen door middel van kennisoverdracht op het gebied van natuur, milieu, klimaat, energie en duurzaamheid.

Samenwerking
De coöperatie ‘Zon op Museon’ is een initiatief van ‘Buurt Energie Statenkwartier’ (BES) in samenwerking met ‘Zon op Nederland’ en de gemeente Den Haag.

Voor meer informatie:
Rob de Winter, communicatie & Marketing: email:rdwinter@museon.nl en zonopmuseon@gmail.com / tel. 0610905384

Museon
Stadhouderslaan 37
2511 HV Den Haag
www.museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234