Level 3 en Google bereiken interconnectieovereenkomst zonder kosten

MOUNTAIN VIEW, Californië en BROOMFIELD, Colorado, 15 januari 2016 /PRNewswire/ -- Level 3 Communications en Google hebben bekendgemaakt dat ze een nieuwe, meerjarige interconnectieovereenkomst zonder kosten hebben bereikt tussen hun wereldwijde backbonenetwerken, waardoor beide ondernemingen in de komende tien jaar en op langere termijn kunnen voldoen aan de eisen van hun klanten.

De nieuwe overeenkomst is gebaseerd op het concept van bit-mile balans, waarbij beide partijen beloven een gerechtvaardigde hoeveelheid bit-miles op zich te nemen en rekening te houden met zowel de hoeveelheid verkeer als de afstand waarover dat verkeer wordt vervoerd door elk van de netwerken. Bijvoorbeeld: een netwerk kan de balans van het aantal bit-miles verbeteren door verkeer aan het andere netwerk te leveren dat dichter bij de eindgebruikers ligt. De overeenkomst faciliteert tevens de groei van interconnectiepunten tussen Level 3 en Google, die nodig is om een steeds toenemende vraag naar internet capaciteit te ondersteunen.

"Google heeft jaarlijks geïnvesteerd in diens infrastructuur en zal dat ook blijven doen door content en services aan klanten en eindgebruikers te leveren, in de buurt van waar ze zich bevinden. Deze investering in infrastructuur maakt wezenlijke verbindingen mogelijk met netwerkproviders over de hele wereld en wij verwelkomen meer netwerkproviders om met Google ook tot dergelijke overeenkomsten te komen", aldus Kamran Sistanizadeh, vice-president van Network Operations voor Google.

"Onze interconnectieovereenkomst met Google over bit-miles markeert het belang van alle netwerken, of ze nou gebaseerd zijn op content, backbone of 'last mile', en betekent een rechtvaardige afspraak waar internetgebruikers over de hele wereld van zullen profiteren", zegt Paul Savill, senior vice-president van Core Product Management bij Level 3. "Onze bedrijven kijken ernaar uit om onze nauwe samenwerking voort te zetten en streven ernaar een veilige, schaalbare, betrouwbare en snelle internetervaring te bieden."

Over GoogleGoogle is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en is gericht op het verbeteren van de manier waarop mensen informatie gebruiken. De innovaties die Google biedt in zoeken en adverteren op internet hebben ertoe geleid dat Google een essentieel onderdeel is geworden van het internet en het merk Google een van de best herkende merken ter wereld.

Over Level 3 CommunicationsLevel 3 Communications, Inc. is een Fortune 500-onderneming die lokale, nationale en internationale communicatieservices biedt aan ondernemingen, overheidsinstanties en serviceproviders. Het uitgebreide portfolio dat Level 3 biedt met veilige, beheerde oplossingen omvat vezel- en infrastructuuroplossingen, IP-gebaseerde voice- en datacommunicatie, grootschalige Ethernet-services; video- en contentdistributie, datacenter- en cloudgebaseerde oplossingen. Level 3 bedient klanten in meer dan 500 markten in meer dan 60 landen in een wereldwijd servicesplatform op basis van privévezelnetwerken op drie continenten, verbonden door uitgebreide onderzeese faciliteiten. Ga voor meer informatie naar www.level3.com [http://www.level3.com/] of leer ons kennen op Twitter, Facebook en LinkedIn.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Vyvx, Venuenet+, Level 3 Communications, Level (3) en het Level 3-logo zijn ofwel gedeponeerde servicemerken of servicemerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van diens gelieerde ondernemingen in de Verenigde Staten en elders. Andere servicenamen, productnamen, bedrijfsnamen of logos in dit bericht zijn de handels- of servicemerken van hun respectieve eigenaars. Level 3-services worden geleverd door dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc.

Toekomstgerichte verklaringen Een aantal verklaringen in dit persbericht zijn van een toekomstgerichte aard en zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen of meningen van het management. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan diverse onzekerheden en andere factoren die buiten de controle van Level 3 liggen en die ertoe kunnen leiden dat daadwerkelijke gebeurtenissen sterk afwijken van die die worden besproken of geïmpliceerd in de verklaringen. Belangrijke factoren die Level 3 zouden kunnen verhinderen om de vermelde doelstellingen te realiseren zijn onder andere, maar niet beperkt tot, het vermogen van het bedrijf om: de verworven tw telecomonderneming met succes te integreren; risico's te beheren die te maken hebben met de onzekerheid van de wereldwijde economie; omzet uit haar services te verhogen om doelstellingen voor financiële en operationele prestaties te realiseren; verkeer op haar netwerk te behouden en te vergroten; effectieve ondersteunende systemen te ontwikkelen en bij te houden; systeem- en netwerkstoringen of -onderbrekingen te beheren; schending van de beveiligingsmaatregels voor het netwerk- en computersysteem af te wenden; nieuwe services te ontwikkelen die voldoen aan de vereisten van klanten en acceptabele marges genereren; de toekomstige uitbreiding of aanpassing van het netwerk te beheren om concurrerend te blijven; intellectuele-eigendoms- en eigendomsrechten te verdedigen; voortdurende of versnelde afname in marktprijzen voor communicatieservices te beheren; capaciteit te verwerven voor haar netwerk bij andere providers en haar netwerk met voordelige voorwaarden te koppelen aan andere netwerken; gekwalificeerd management en ander personeel aan te trekken en te behouden; nieuwe acquisities met succes te integreren; op effectieve wijze om te gaan met risico's op politiek of juridisch vlak, in de regelgeving, op het gebied van buitenlandse valuta of andere risico's waaraan de onderneming wordt blootgesteld door aanzienlijke internationale activiteiten; kwetsbaarheid voor voorwaardelijke verplichtingen te verkleinen; en om aan alle voorwaarden van haar schuldverplichtingen te voldoen. Extra informatie over deze en andere belangrijke factoren zijn te vinden in de deponeringen van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (Commissie van Toezicht op het effecten- en beurswezen). Verklaringen in dit persbericht dienen in het licht van deze belangrijke factoren te worden geëvalueerd. Level 3 is niet verplicht en doet nadrukkelijk afstand van een dergelijke verplichting om de toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te wijzigen, ofwel op basis van nieuwe informatie, gebeurtenissen in de toekomst of anderszins.


Contactgegevens


Media: Investeerders:

Francie Dudrey Mark Stoutenberg

+1 720 888 5434 +1 720 888 2518

francie.dudrey@level3.com mark.stoutenberg@level3.com


press@google.com

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140908/144115 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20140908/144115]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140908/144115


Level 3 Communications


Web site: http://www.level3.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234