Hycroft stelt Christopher Cooke aan als Directeur van Londens kantoor t.b.v. internationale expansie

LONDEN, 14 januari, 2016 /PRNewswire/ -- Hycroft LLP, een gespecialiseerde investeringsbank met een exclusieve focus op de markt voor alternatieve investeringen, maakt bekend dat Christopher Cooke tot de firma toetreedt in de functie van Managing Director waarin hij verantwoordelijk zal zijn voor de internationale expansie van de firma.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160113/321751 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160113/321751]

Chris zal de Hycroft-vestiging in Londen leiden en draagt de verantwoordelijkheid voor de activiteiten van de firma in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Dankzij zijn ruim 20 jaar ervaring als senior bankier en adviseur van enkele van de grootste internationale commanditaire- en andere vennootschappen versterkt hij Hycroft met zijn unieke expertise op het gebied van alternatieve beleggingen. Chris beschikt over gedegen kennis en ervaring voor wat betreft het werven en het zorgvuldig beheren van fondsbeleggingen, co-investeringen en ook op het gebied van complexe herstructureringen van fondsen en vennootschappen.

Chris gaat bij Hycroft leidinggeven aan de internationale adviestak voor commanditaire vennootschappen, hij zal tevens een prominente rol spelen bij de distributie van primaire en secondaire emissies en daarnaast cliënten van Hycroft adviseren op het gebied van hun financierings- en herstructuringsbehoeften.

Scott A. Myers, Managing Director bij Hycroft, verwoordde het als volgt: "Chris is een buitengewoon adviseur met een unieke kijk op best-practices en een ongelooflijke kennis van de internationale markten - waardevolle ervaring die hij in zijn ruim 20 jaar durende carrière in Londen heeft vergaard bij ondernemingen als HSBC, Greenhill en Goldman Sachs. Hij is dan ook de aangewezen expert om onze internationale business uit te bouwen en van Hycroft een volwaardige en toonaangevende adviespartner voor commanditaire vennootschappen op het gebied van transacties en herstructurering te maken."

Alvorens Chris in dienst trad bij Hycroft, was hij werkzaam als Managing Director bij de HSBC Bank in Londen. In deze functie werkte hij samen met grote pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen en dakfondsen van een aantal Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische wervingsfondsen. Daarvoor bekleedde hij de functie van Managing Director bij Greenhill London met een identiek takenpakket. Voorafgaand aan zijn tijd bij Greenhill, was Chris Managing Director van de vestigingen in Londen van Lehman Brothers en Goldman Sachs.

Aan Hycroft LLP werd vergunning verleend door en staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority (Britse Autoriteit Financiële Markten).

Over Hycroft

Hycroft is een gespecialiseerde investeringsbank met een exclusieve focus op de markt voor alternatieve investeringen. We bieden oplossingen voor complexe problemen waar commanditaire vennootschappen en institutionele beleggers wereldwijd mee te maken krijgen. De firma verleent haar diensten wereldwijd aan een omvangrijk en gevarieerd klantenbestand, waaronder private-equityfondsen, hedgefondsen, institutionele investment managers, staatsfondsen, pensioenfondsen voor bedrijven en particulieren, financiële instellingen en vermogende particulieren.

Hycroft ontwikkelt strategieën die haar privémarktklanten meerwaarde bieden. Enkele van de door Hycroft geleverde diensten zijn:

Oplossingen voor commanditaire vennootschappen: onderzoeken van organisatorische en/of financiële herstructureringsoplossingen, verwerven van eigen- of co-investmentkapitaal voor portfolio-ondernemingen, advies en ondersteuning bij generatiewissels evenals organisatorische consultancy met een focus op structuur, teambeoordeling en ontwikkeling van senior leiderschap

Adviezen commanditaire vennoten: identificatie van portfoliodelen met teveel of te weinig middelen, strategische identificatie van beheerders voor kern- en opportunistische investeringen, toegang tot co-investeringen en directe investeringsmogelijkheden

Private kapitaalwerving: kapitaalwerving voor private-equityfondsen, evenals het werven van kapitaal en externe financiering voor bedrijven en gestructureerde instrumenten

Complexe secundaire transacties: marktevaluatie en uitvoering van buy- and sell-side transacties

Beoordelingen: beoordeling van de deelnemingen in vennootschappen, firmanten, joint ventures, evenals van de deelnemingen in eigen- en vreemd vermogen in bedrijven

Hycroft wordt geleid door doorgewinterde private-equity professionals, die ervaring hebben opgedaan in internationaal toonaangevende consultancyfirma's en bij secondaire- en investeringsbanken, waaronder: Bain & Co., Barclays Capital, Citigroup, Cogent Partners, Goldman Sachs, Greenhill, HSBC, JP Morgan, Merrill Lynch en Morgan Stanley. Onze experts hebben in het verleden advies gegeven aan grote institutionele commanditaire vennootschappen op het gebied van privémarktportfolio's met een waarde van ruim $150 miljard, ze sloten financieringstransacties af met een totale waarde van ruim $75 miljard en ze vervulden een adviserende rol bij transacties binnen de secundaire markt met deelnemingen in waarde van meer dan $75 miljard.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160113/321751


Hycroft LLP


CONTACT: Jessica A. Krone, Vice President, + 1 212 235-2475,jkrone@hycroftadvisors.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234