Imricor Medical Systems ontvangt CE-markering voor met MR compatibele Advantage-MR EP recorder- en stimulatorsysteem

MINNEAPOLIS, 14 januari 2016 /PRNewswire/ -- Imricor Medical Systems maakte vandaag bekend dat het een CE-markering heeft ontvangen voor haar Advantage-MR(TM) EP Recorder/Stimulator Systeem, het eerste MR-Conditional opnamesysteem voor MRI-geleide elektrofysiologische (EP) procedures. Het Advantage-MR-systeem, samen met Imricor's Vision-MR(TM) Ablatiekatheter, stelt artsen in staat een hartablatie uit te voeren met real time MRI-geleiding met mogelijk betere resultaten en een veiligere, kosteneffectievere behandeling - en dat allemaal in een stralingsvrije omgeving voor zowel de patiënt als de arts.

Video - https://youtu.be/ju4FDysuBk8 [https://youtu.be/ju4FDysuBk8] Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20141006/150501 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20141006/150501]

"Dergelijke procedures worden al sinds het einde van de 19(e) eeuw uitgevoerd in röntgenlaboratoria," aldus Steve Wedan, Imricor's President en CEO. "Met dit heugelijke nieuws hebben we de eerste stap gezet om hartablaties uit de röntgenlaboratoria te halen en ze naar de 21(e) eeuw te brengen.

"MRI is overduidelijk de toekomst van interventionele elektrofysiologie, en Imricor is de sleutel tot die toekomst. Met MRI kunnen artsen tijdens de procedures voor het eerst de harten zien waaraan zij werken, zij kunnen de resultaten zien van de therapie die zij leveren, en dat allemaal zonder de patiënt of henzelf bloot te stellen aan gevaarlijke straling.

"Bij Imricor leveren we MRI-compatibele apparaten die nodig zijn om deze procedures uit te voeren in het MRI-laboratorium, en zo veranderen we het gebied van de elektrofysiologie."

Het Advantage-MR EP Recorder/Stimulator Systeem voorziet in de volledige functionaliteit van een EP-opnamesysteem en cardiale stimulator binnen de MRI-omgeving. Het Advantage-MR-systeem verzorgt zowel de weergave en opname van intracardiale elektrocardiogrammen als de stimulatiefuncties en het monitoren van de tiptemperatuur. Als het systeem wordt gebruikt met een compatibele radiofrequentie (RF) generator kan het radiofrequentie-energie leveren voor ablatieprocedures.

De huidige markt voor katheterablatie, met een waarde van $ 3 miljard, wordt gedomineerd door röntgengeleide procedures. Echter, met röntgendiagnostiek kunnen artsen niet de zachte weefsels van het hart zichtbaar maken wat betekent dat wat zij proberen te behandelen niet kunnen zien. Als gevolg daarvan moeten zij vertrouwen op onvolmaakte surrogaten voor visualisatie, diagnosticeren, en het vaststellen van het doel van de therapie. Zodoende blijft het gehalte aan terugkerende complexe hartritmestoornissen na katheterablatie hoog.

MRI-geleide procedures pakken de fundamentele tekortkomingen van röntgengeleide ablaties aan. Met MRI-geleiding kunnen de artsen de unieke hartweefselstructuur van de patiënt zien tijdens de procedure en de behandeling afstemmen op het huidige ziektestadium van de patiënt. Bovendien kunnen artsen met MRI direct de resultaten van hun therapie zien. Dat betekent dat artsen de kwaliteit kunnen beoordelen van de laesies die worden gecreëerd en eventuele gaten kunnen opvullen in de ablatielijn die zijn ontstaan bij de initiële procedure.

Over Imricor

Imricor Medical Systems specialiseert zich in het ontwikkelen van apparaten en systemen die compatible zijn met magnetic resonance imaging (MRI). Kijk voor meer informatie op www.imricor.com [http://www.imricor.com/].

ContactinformatieJodi Lloyd, Marketing Communications ManagerTelefoon: +1 952.818.8417E-mail: info@imricor.com [mailto:info@imricor.com]

LET OP: het Advantage-MR(TM) EP Recorder/Stimulator Systeem heeft goedkeuring voor een CE-markering ontvangen maar gebruik in de Verenigde Staten is nog niet goedgekeurd. De Vision-MR(TM) Ablatiekatheter is goedgekeurd als een te onderzoeken apparaat voor klinische studies in Europa.Video: https://youtu.be/ju4FDysuBk8Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20141006/150501


Imricor Medical Systems, Inc.


Web site: http://www.imricor.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234