Eerbetoon van jongeren aan Els Borst

Vijf jongerenorganisaties bieden vrijdagmiddag 15 januari om 15:00 uur een beeld van Els Borst aan de minister van VWS aan, als eerbetoon aan de overleden Minister van Staat. Het gaat om de JOVD, de Jonge Democraten, de Jonge Socialisten en DWARS (de jongerenorganisaties van respectievelijk de VVD, D66, PvdA en GroenLinks), samen met de NVVE Jongeren.

Zij doen dit uit dankbaarheid voor haar grote verdiensten als politica en minister. "Els Borst is vooral bekend vanwege haar bijdrage aan het debat omtrent euthanasie en een vrijwillig levenseinde. Hiervoor zijn wij haar zeer dankbaar", laten de organisaties weten.

Minister Schippers zal het beeld op haar ministerie in ontvangst nemen en onthullen. De organisaties bieden dit beeld deze week aan, omdat het maandag drie jaar geleden is dat zij de eretitel Minister van Staat verkregen heeft. Het bronzen borstbeeld is gemaakt door Lillian Mensing.

Media zijn welkom bij de onthulling van het beeld. Hiertoe dienen journalisten tijdig aanwezig te zijn op het ministerie. Voor aanmelden of voor overige vragen kunt u contact opnemen met:

Koen Bokhorst, persvoorlichter JOVD.
E-mail: Koen.bokhorst@jovd.nl
Tel.: 06-41859546

Of bij geen gehoor:
Jim van Mourik, Landelijk Vicevoorzitter JOVD.
E-mail: jim.van.mourik@jovd.nl
Tel.: 06-1453142

NVVE

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.nvve.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234