"Aantal banen in 2015 licht gestegen"

Amersfoort, 13 januari 2016 - Het aantal banen in Nederland is in 2015 gestegen met 0,3 procent. Dit blijkt uit de Banen Index van Raet, specialist in HR-cloudoplossingen en -services, in samenwerking met HR Analytics adviesbureau iNostix. In juni 2015 beleefde het aantal banen een hoogtepunt. Het aantal banen in de zakelijke markt maakte met 0,7 procent de grootste groei door. Binnen deze sector was de groei het grootst onder bedrijven tot 100 medewerkers (+1,8%) en bedrijven van 100 tot 500 medewerkers (+1,0%), terwijl het aantal banen bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers daalde met 1 procent.

Niet in alle sectoren is het aantal banen in 2015 gestegen. Zo kromp het aantal banen in de sector zorg en welzijn het sterkst met 1,3 procent. Ook binnen de overheid is deze dalende trend te zien. Hier daalde het aantal banen over heel 2015 met 0,8 procent. De onderwijssector liet een gebruikelijke krimp zien in de zomermaanden, die in de tweede helft van het jaar weer werd goed gemaakt.

Leon de Looff, directeur bij Raet: "Nu de economie lijkt aan te trekken, zien wij een groeiende behoefte aan informatie over de werkgelegenheid. Met de Raet Banen Index brengen wij actuele en betrouwbare data van verschillende branches in kaart. Hierdoor kunnen wij maandelijks een snelle indicatie geven van de ontwikkeling in het aantal banen in Nederland en daarmee een weergave van het economische tij."

Over de Raet Banen Index
De Raet Banen Index biedt actueel inzicht in de procentuele groei of krimp van het aantal banen van medewerkers in loondienst. De index toont ontwikkelingen in vier segmenten: zakelijke dienstverlening, overheid, onderwijs en de zorg en welzijn. De Raet Banen Index is ontwikkeld in samenwerking met iNostix, een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van HR Analytics. De index is gebaseerd op facturatiegegevens van Raet en bevat geen persoonsgegevens.

Geplaatst in:

Over Raet
Raet is gespecialiseerd in HR-cloudoplossingen en daaraan gerelateerde services. De oplossingen van Raet creëren eenvoud en eenheid en geven managers en HR-professionals bij meer dan 10.000 organisaties dagelijks controle over hun HR-zaken. Raet biedt 1,7 miljoen medewerkers altijd en overal de mogelijkheid om hun HR-zaken te regelen in één geïntegreerd systeem, vanaf elk gewenst device. Ook verzorgt Raet 1,2 miljoen uitkeringen per maand voor pensioenfondsen en verzekeraars.

Raet is sinds 1965 actief in Nederland en een opkomende speler op de internationale markt. Raet bedient met ruim 1.000 medewerkers klanten in 14 landen, vanuit vestigingen in Nederland, Spanje, België, Argentinië, Colombia, Peru en Chili.

Kijk voor meer informatie op: www.raet.nl of volg Raet op Twitter: @Raet_NL

Over iNostix
iNostix bestaat uit een team van experts op het gebied van predictive HR analytics, met de unieke combinatie van kennis en expertise van HR-management en data-science.

Meer informatie
Marcommit
Bob Bruinenberg
+31 (0)35-5822730
raet@marcommit.nl

Raet

plaats:
Amersfoort

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234